Στη Δαμασκό οι πρώτοι S-300 από τη Μόσχα

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επιβεβαίωσε τη σημαντική ενίσχυση του σε πολεμικό υλικό. Η χώρα του παρέλαβε ένα πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από τη Ρωσία.

«Η Συρία παρέλαβε το πρώτο φορτίο των ρωσικών πυραύλων S-300 ... Το υπόλοιπο φορτίο θα φθάσει σύντομα», είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με αποσπάσματα μίας συνέντευξής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, τον αλ Μάναρ, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι ο στρατός της χώρας του θα «απαντήσει άμεσα σε όποια νέα ισραηλινή επιθετική κίνηση» εναντίον της Συρίας.

Το Ισραήλ δεν θέλει να προκαλέσει στρατιωτική «κλιμάκωση» με τη Συρία αλλά δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά «στρατηγικών» όπλων, κυρίως στα χέρια της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Σιλβάν Σαλόμ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό με το αιτιολογικό ότι στοχοθέτησε αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε ιρανικούς πυραύλους που προορίζονταν για την Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline