Φρ. Ολάντ: Η κρίση στην ευρωζώνη τελείωσε

Υπεραισιόδοξος, αν και τον κατηγορούν ότι δεν κάνει τίποτα σοβαρό για την υπέρβαση της κρίσης. Τον κατηγορούν ότι έχει παραδοθεί στη Γερμανία. Η κρίση στην ευρωζώνη, η οποία ταλάνισε την περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τελείωσε, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

 

«Αυτό που πρέπει να καταλάβετε εδώ στην Ιαπωνία είναι πως η κρίση στην Ευρώπη τελείωσε» είπε σε Ιάπωνες επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Άπω Ανατολή.

Μαζί και οι γνωστές, συμβατικές δηλώσεις αισιοδοξίας. «Πιστεύω πως η κρίση, αντί να εξασθενίσει την ευρωζώνη, θα τη δυναμώσει» είπε. «Τώρα, έχουμε όλα τα εργαλεία σταθερότητας και αλληλεγγύης. Υπήρξε μια βελτίωση στην οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, δημιουργήσαμε μια τραπεζική ένωση, έχουμε κανόνες για τα θέματα του προϋπολογισμού που μας επιτρέπουν να είμαστε καλύτερα συντονισμένοι και να έχουμε ένα είδος σύγκλισης» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline