Απειλές Μπερλουσκόνι σε περίπτωση αύξησης ΦΠΑ

Η Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανεβάζει τους τόνους όσον αφορά στην προγραμματισμένη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) από το 21% σήμερα στο 22%. Μόνο μια μονάδα.

«Αν την 1η Ιουλίου εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ η κυβέρνηση θα πέσει» προειδοποίησε η Ντανιέλα Σαντανκέ, ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, για να μπορέσει να αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ θα πρέπει να εξευρεθούν εναλλακτικές πρόσοδοι περίπου 2 δισεκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα απαιτούνται άλλα 4 δισεκατ. ευρώ για να μην καταβάλουν φέτος οι πολίτες φόρο ακινήτων και για την πρώτη κατοικία τους. Ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια» για να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ , προσθέτοντας όμως ότι η κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline