Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικίνδυνη ρύπανση στη Σιγκαπούρη

Ακραία τα όρια τη ρύπανσης. Επικίνδυνη για τη ζωή των ηλικιωμένων και ασθενών..Ο δείκτης ρύπανσης στη Σιγκαπούρη έφθασε σήμερα στο 400, δηλαδή ένα επικίνδυνο επίπεδο για τη ζωή ατόμων ηλικιωμένων και ασθενών, αναφέρει η κυβερνητική υπηρεσία που ελέγχει την ποιότητα του αέρα.

Αυτή η νέα κορύφωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σήμερα στις 11.00 τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδος) οφείλεται στα πυκνά στρώματα καπνού που προκλήθηκαν από τις φωτιές που ανάβουν οι κάτοικοι στο γειτονικό νησί της Ινδονησίας, τη Σουμάτρα, ενώ η Τζακάρτα ετοιμάζεται να προκαλέσει αύριο τεχνητή βροχή για να σβήσει τις φωτιές στα δάση που έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία της χώρας όπως και στη γειτονική Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Ένας δείκτης επιπέδου ρύπανσης (PSI) από 400 και άνω, που καταγράφεται καθημερινά, «μπορεί να συνιστά απειλή για τη ζωή των ασθενών και των ηλικιωμένων», σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες. Το επίπεδο αυτό καταγράφει ιστορικό ρεκόρ ρύπανσης στην πόλη-κράτος και μια διαρκή αύξηση της ρύπανσης εδώ και αρκετές ημέρες: είχε φθάσει 371 την Πέμπτη και 321 τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.
Όταν ο δείκτης ξεπερνά το 300 θεωρείται «επικίνδυνος» για την υγεία των 5,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα