Οικονομικότερα στοίχησαν οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου

Λιγότερο κατά 377 εκατ. λίρες στοίχησαν τελικά οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, βάσει επίσημων στοιχείων της Βρετανικής κυβέρνησης.

Ο αρχικός προϋπολογισμός για το κόστος των δύο εκδηλώσεων ανέρχονταν στα 9,298 δις λίρες, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, τελικά δαπανήθηκαν 8,921 δις λίρες.

Μάλιστα, η Βρετανική κυβέρνηση λέει ότι το συνολικό ποσό που εξοικονομήθηκε σε όλους τους τομείς των Αγώνων ανέρχεται σε 1,032 δις λίρες, συμπεριλαμβανομένων των 47 εκατομμυρίων που εξοικονομήθηκαν στα προγράμματα κατασκευών και μεταφοράς.

Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού Χιού Ρόμπερτσον δήλωσε πως «το Λονδίνο 2012 ήταν μια εκπληκτική επιτυχία» και πως η έγκαιρη και εντός προϋπολογισμού παράδοση ενός τόσο μεγάλου και περίπλοκου προγράμματος είναι ένα σημαντικό επίτευγμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την διαμόρφωση του Ολυμπιακού Πάρκου, που βρίσκεται στην άλλοτε υποβαθμισμένη ανατολική περιοχή της Βρετανικής πρωτεύουσας, για την μεταολυμπιακή του αξιοποίηση.

Στη συγκεκριμένη έκταση, που θα ονομαστεί Ολυμπιακό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα κατασκευαστούν 2,818 νέα σπίτια και διαμερίσματα, πάρκα και χώροι αναψυχής. Στόχος είναι να γίνει ένας νέος τουριστικός και οικιστικός πόλος στο Λονδίνο.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline