Κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Α. Μέρκελ

Ο δεύτερος και πιθανώς πιο κρίσιμος γύρος των συνομιλιών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τους σοσιαλδημοκράτες όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας και δημιουργίας του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο.

«Οι συνομιλίες της Δευτέρας θα είναι καθοριστικής σημασίας για να απαντηθεί το ερώτημα του κατά πόσον υπάρχει μια σταθερή βάση για το σχηματισμό συνασπισμού», δήλωσε η αναπληρωτής αρχηγός του SPD, Αντρέα Νάχλες. Στους όρους της διαπραγμάτευσης το SPD θέτει ένα εθνικό κατώτατο μισθό, και υψηλότερους φόρους εισοδήματος για τους πλούσιους, κάτι που το CDU απορρίπτει . Το SPD ανέφερε την Κυριακή ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία, χωρίς τον ελάχιστο μισθό.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό τους κόμμα, η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), αναδείχθηκαν ως η κυρίαρχη δύναμη από τις εκλογές του περασμένου μήνα, αλλά με 311 από τις 631 έδρες στην Κάτω Βουλή, δεν έχουν την πλειοψηφία .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline