Oμπάμα: Ο λαός απηυδισμένος με την Ουάσινγκτον

Ακόμα και στις ΗΠΑ το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε φθορά, σε κρίση. Ιδιαίτερα στη λειτουργία τν συλλογικών σωμάτων και στη συμπεριφορά των κομμάτων. Μία ημέρα αφότου ξεπεράστηκε, την τελευταία στιγμή, το μεγαλύτερο δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί ποτέ οι ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε ότι οι συμπατριώτες του είναι "απηυδισμένοι με την Ουάσινγκτον".

Με το κυρίαρχο, το κορυφαίο σύστημα διακυβέρνησης, Βουλή Αντιπροσώπων και Κογκρέσο, που επέδειξε ανικανότητα συνεννόησης και εγωισμό. Ο Ομπάμα και κάλεσε το Κογκρέσο σε συνομιλίες για τον προϋπολογισμό, το μεταναστευτικό και την αγροτική νομοθεσία.

"Ο αμερικανικός λαός είναι εντελώς απηυδισμένος με την Ουάσινγκτον. Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η δουλειά στην πόλη αυτή" τόνισε ο Ομπάμα.

Λίγες ώρες αφού υπέγραψε και επικύρωσε τον νόμο για να ξαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετά από 16 ημέρες και για να αποφευχθεί μια αθέτηση πληρωμών εκ μέρους των ΗΠΑ, ο πρόεδρος είπε ότι τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων επέφεραν μια "εντελώς περιττή" ζημιά στην αμερικανική οικονομία καθώς οι αναλυτές πιστεύουν ότι επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης. Απλώς και μόνο η απειλή μιας στάσης πληρωμών αύξησε το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ, γεγονός που επιβαρύνει το έλλειμμα.

Όπως είπε ο Ομπάμα, από την αντιπαράθεση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων και την πολιτική κρίση που προκλήθηκε με αφορμή τον προϋπολογισμό και το ανώτατο όριο του επιτρεπόμενου δανεισμού του κράτους, "κανείς δεν βγήκε κερδισμένος".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline