Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Σουηδία κατασκοπεύουν

Το αποκαλυπτικό δεν είναι ότι κατασκοπεύουν αλλά ότι το κάνουν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Γι' αυτό και δεν διαμαρτυρήθηκαν στις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν πολιτικούς, ανώτερους υπαλλήλους και επιχειρηματίες στις χώρες.

Το ίδιο έκαναν, δηλαδή υποκλοπές και αυτές οι χώρες, έχοντας ζητήσει την βοήθεια των αμερικανών...Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας έχουν θέσει σε εφαρμογή συστήματα μαζικής παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοινωνιών και αυτών στο Ίντερνετ σε "στενή συνεργασία" με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ, αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν"

Η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων αφορά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Guardian, η οποία στηρίζεται σε έγγραφα που εξασφάλισε από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στην Ρωσία.

Οι αποκαλύψεις αυτές γίνονται την ώρα που η Ευρώπη και η Ασία αντιδρούν έντονα προς τις ΗΠΑ για την μαζική συλλογή δεδομένων από την Ουάσινγκτον και μετά την αποκάλυψη από τον Σνόουντεν της στενής συνεργασίας ανάμεσα στη βρετανική GCHQ και την αμερικανική αντίστοιχή της NSA.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline