Δικαίωμα ψήφου από τα 16 στην Αργεντινή

Το δικαίωμα ψήφου στους νέους 16 ετών (από 18 που ήταν το όριο) δίνει νόμος που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο της Αργεντινής.

Το νέο όριο ηλικίας θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις εκλογές του 2013 και αναμένεται να προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο νέους ψηφοφόρους στο εκλογικό σώμα της χώρας.

Οι επικριτές της Προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ, η οποία στήριξε τον σχετικό νόμο, λένε ότι το έκανε για να ενδυναμώσει το κόμμα της στις επερχόμενες εκλογές, με απώτερο σκοπό την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας (απαιτείται πλειοψηφία των 2/3), ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η ψήφος για τους νέους ηλικίας 16 και 17 ετών δεν θα είναι υποχρεωτική (σε αντίθεση με εκείνους ηλικίας 18 με 70) και οι υποστηρικτές της ηλικιακής διεύρυνσης του εκλογικού σώματος λένε ότι οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Αργεντινής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline