Οι μισοί από τους εκλεγμένους στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, οι μισοί από τους γερουσιαστές στο Κογκρέσο είναι εκατομμυριούχοι και ανήκουν στις τάξεις τόσο του Ρεπουμπλικανικού, όσο και του Δημοκρατικού Κόμματος, καταδεικνύει η ανάλυση μιας οργάνωσης που μελετά την επίδραση του χρήματος στην πολιτική.

Τουλάχιστον οι 268 από τους 534 γερουσιαστές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας είχαν καθαρό εισόδημα της τάξης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή ανώτερο το 2012, το χρόνο αναφοράς για τις φορολογικές δηλώσεις εισοδημάτων του 2013, με μέσο εισόδημα 1.008.767 δολάρια, δείχνει η έκθεση του Centre for Responsive Politics, μιας ανεξάρτητης μη κερδοσκοπικής ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσιγκτον, στον ιστότοπό της OpenSecrets.org.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται σχεδόν στην ίδια οικονομική κατάσταση, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς το μέσο εισόδημά τους κυμαίνεται περί το 1,04 εκατ. δολάρια έναντι 1 εκατομμυρίου των Ρεπουμπλικάνων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline