Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζ. Ναπολιτάνο: Δεν αρκεί η λιτότητα με κάθε κόστος

Η ανάπτυξη «που θα έρθει μέσα από τη γνώση και την έρευνα» είναι η προτεραιότητα που προκύπτει σε τούτη τη συγκυρία, διότι μετά από τις περιόδους της λιτότητας, η ανάπτυξη στις ιδιωτικές επενδύσεις («ακόμη και αν ανακάμψει») δεν θα δώσει λύσεις σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, γιατί δεν έχουμε μελετήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει στον διεθνή ανταγωνισμό, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος της (επόμενης) Ιταλικής Προεδρίας.

Επιστρέφοντας, μετά από 7 χρόνια στα έδρανα όπου βρέθηκε ως ευρωβουλευτής, ο Ιταλός Πρόεδρος έγινε θερμά δεκτός από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα το μεσημέρι από κοινού με τον νυν Προεδρεύοντα Ευ. Βενιζέλο.

Ο Ιταλός Πρόεδρος καλωσορίστηκε επίσης από τους ευρωβουλευτές της Ολομέλειας - πλην των Ιταλών της «Λίγκας του Βορρά» που διέκοψαν την ομιλία του για να υψώσουν πανό με το σύνθημα «φτάνει με το ευρώ». «Συμβαίνουν τέτοια ενδιάμεσα θεάματα προς τέρψη των υπολοίπων», σχολίασε από μικροφώνου ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Μ. Σουλτς.

 

Πολυμέσα