Μετάβαση σε νέα ηγεσία για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Πεκίνο, με την ομιλία του απερχόμενου Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας, Χου Τζιντάο, υπογράμμισε την αναγκαιότητα καταπολέμησης κάθε κρούσματος διαφθοράς στο κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τυχόν αποτυχία να επιτευχθεί αυτό, θα μπορούσε να «αποδειχθεί μοιραίο για το κόμμα, ακόμη και να προκαλέσει την κατάρρευση του κόμματος και την πτώση του κράτους».

«Όποιος παρανομεί», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κίνας «θα έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. «Όποιος κι αν είναι αυτός, όποια δύναμη ή επίσημη θέση κατέχει», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην υπόθεση του διαγραφέντα από το κόμμα Μπο Σιλάι, ο οποίος κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς, ενώ η γυναίκα του βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία μιας Βρετανίδας επιχειρηματία.

Το Συνέδριο ανοίγει τον δρόμο για την ανά δέκα χρόνια μετάβαση εξουσίας στο κυβερνών κόμμα της Κίνας. Την θέση του σημερινού προέδρου του κόμματος Χου Τζιντάο αναμένεται να πάρει ο Σι Τζινπίνγκ στις 14 Νοεμβρίου, ενώ τον Μάρτιο του 2013 θα τον διαδεχθεί και στην Προεδρία της χώρας. Η αντιπροεδρία του κόμματος θα περάσει στον Λι Κεκιάνγκ, στη θέση του σημερινού πρωθυπουργού, Γουεν Σιαμπάο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline