Οι «άλλες» αμερικανικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους

Παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές, σε πολλές πολιτείες διεξήχθησαν δημοψηφίσματα για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και τη νόμιμη χρήση μαριχουάνας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν ο μοναδικός νικητής της 6ης Νοεμβρίου, καθώς η ημέρα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ σηματοδότησε και μια σειρά από άλλες, παράπλευρες, νίκες ανά την αμερικανική επικράτεια.

 

Οι ψηφοφόροι στις πολιτείες του Μέην και του Μέριλαντ την Τρίτη δεν είπαν «ναι» μόνο στον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και στους γάμους μεταξύ ομόφυλων ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αποφασίζεται η νομιμοποίηση των gay γάμων μέσω δημοψηφισμάτων, αφού στις υπόλοιπες έξι πολιτείες (επτά μαζί με την περιοχή της πρωτεύουσας, Ουάσιγκτον) όπου επιτρέπεται η απόφαση είχε ληφθεί σε νομοθετικό επίπεδο, χωρίς να προηγηθούν δημοψηφίσματα.

Από την άλλη πλευρά, οι ψηφοφόροι στις πολιτείες της Ουάσιγκτον και του Κολοράντο, είπαν «ναι» στη νόμιμη χρήση της μαριχουάνας, όχι απλά για ιατρικούς σκοπούς (όπως συμβαίνει στην Καλιφόρνια και σε άλλες πολιτείες), αλλά για προσωπική χρήση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθούν και δύο ακόμη παραλειπόμενα από τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, που καταρρίπτουν τον μύθο της συντηρητικής Αμερικής. Η Δημοκρατική Τάμμυ Μπόλντγουιν από το Γουισκόνσιν, είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη γυναίκα που εκλέχθηκε στη Γερουσία και ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Κρουζ ο πρώτος λατίνος Γερουσιαστής του Τέξας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline