Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειασθεί και τρίτο πακέτο βοήθειας

Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, δεν αποκλείει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, όπως ο ίδιος δηλώνει στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

 

Εξάλλου, επισημαίνει πως στην Ελλάδα επιτυγχάνεται φέτος ένα πρωτογενές πλεόνασμα και τα κόμματα υπόσχονται ήδη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, το πώς θα μοιράσουν αυτά τα χρήματα. Το σημαντικό είναι, κατά την άποψή του, να μην δοθεί τώρα η εντύπωση στην κυβέρνηση στην Αθήνα, ότι μπορεί κανείς να επαναπαυθεί.

Όπως παρατηρεί ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο τουρισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία έχει επωφεληθεί από τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία, ωστόσο μέχρις ότου αυτή η ανάκαμψη φτάσει μέχρι τον πληθυσμό, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν ακόμη μερικοί μήνες.

Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Χαν εκτιμά πως αυτή θα διευρυνθεί, «προπάντων στα Βαλκάνια», χωρίς όμως να θέλει να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες. Εμφανίζεται όμως πεπεισμένος ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των χωρών-μελών της Νομισματικής Ένωσης και ότι σε δέκα έως είκοσι χρόνια θα έχουν το ευρώ όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline