Κυριακή 29 Μαρτίου 2020  05:10:30

Ζανέτ Καλαντζάκου, καθηγητής Δημήτριος Λινός στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Επιλογές Αντ. Σαμαρά. Ο Παναγιώτης Θ. Καμμένος ψάχνει με μικρές αγγελίες ανέργους επιστήμονες ως υποψηφίους για την Ευρωλίστα στην ΑΝΕΛ. Κύριο

Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου... επιτυχημένη δικηγόρος, ευπροσήγορη, αλλά και πολεμούμενη επί χρόνια από καρεκλοκένταυρες στο Γυναικείο Τμήμα του κόμματος. Γνωστός καθηγητής της Ιατρικής, πολύτεκνος με σύζυγο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

 

Η Ιωάννα Ζανέτ Καλαντζάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Μεσσηνία και είναι κόρη του Δικηγόρου Χρήστου Καλαντζάκου μια ανιψιά του πρώην υπουργού Αριστ. Καλαντζάκου. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Αλέξανδρου Τσατσαρώνη. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Εκλέγεται σύμβουλος Δ.Σ.Α. από το 1990.

Ήταν πάντα μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης και κατά την τριετία (2002-2005) ήταν Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στις περισσότερες Ειδικές Επιτροπές του. Διετέλεσε Μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ.Α. ως Ταμίας κατά την τριετία 2005-2008, και ως Γενική Γραμματέας κατά την τριετία 2008-2011. Εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Κατά την τριετία 2005-2008 συμμετείχε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Συμμετείχε σε πολλές Επιτροπές του Δ.Σ.Α. και είναι επικεφαλής της Επιτροπής Ομαδικής Ασφάλισης Δικηγόρων. Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. Έχει δημοσιεύσει γνώμες και άρθρα σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο περί διαφόρων επιστημονικών θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τους Δικηγόρους. Ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Έκφρασης. Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές το 1994 και υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2009. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. των Ολυμπιακών Αερογραμμών Α.Ε.

-Μια καταξιωμένη και διεθνώς προσωπικότητα από το χώρο της Ιατρικής θα εντάξει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για τον Καθηγητή Δημήτρη Λινό, ο οποίος είναι Καθηγητής Χειρουργικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με αρκετές επιστημονικές διακρίσεις.

Ο Δημήτρης Λινός, Τακτικός Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι εξειδικευμένος στην ενδοκρινολογική και λαπαροσκοπική χειρουργική, τη χειρουργική ογκολογία, καθώς και τη χειρουργική του μαστού και της παχυσαρκίας. Έχει εκπαιδευθεί και εργαστεί στα πλέον αναγνωρισμένα ιατρικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία των Η.Π.Α., όπου και εξακολουθεί να κατέχει θέσεις Καθηγητού και Συμβούλου. Είναι Καθηγητής Χειρουργικής στο St. Georgeʼs University of London Medical School στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», καθώς και μέλος πλήθους διεθνών και ελληνικών επιστημονικών οργανώσεων.

Ο κ. Λινός αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975. Ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στις Η.Π.Α. από το 1975 μέχρι το 1981, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και στη Μεταπτυχιακή Ιατρική Σχολή της Mayo Clinic.

Το 1981, ο κ. Λινός διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής της Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, στο Cleveland, Ohio. Εν συνεχεία, επέστρεψε στην Ελλάδα ως Λέκτορας Χειρουργικής και μετέπειτα, Υφηγητής Χειρουργικής και Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Michigan και από το 1998 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ το 2000 διορίσθηκε Consultant Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Massachusetts General Hospital στη Βοστόνη. Το 2012 εκλέχθηκε Καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του St. Georgeʼs University of London στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Πρόσφατα εξελέγη Τακτικός Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Λινός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου του 1951. Είναι παντρεμένος με την κα Αθηνά Λινού, Τακτική Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πατέρας 5 παιδιών. Η σύζυγος του ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄. Αθηνών και διετέλεσε σύμβουλος της τότε υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο Καμμένος ψάχνει ευρωβουλευτές με αγγελία

Ανοικτό προσκλητήριο είτε από αδυναμία να βρεθούν ανάλογοι υποψήφιοι είτε το κάνει για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος απεύθυνε κάλεσμα μέσω της σελίδας του στο facebook σε όσους ενδιαφέρονται για μια καριέρα στο Ευρωκοινοβούλιο να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος τους για τις Ευρωεκλογές.

Μάλιστα ο κ.Καμμένος στο μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο facebook υπογραμμίζει ότι αναζητά υποψήφιους άνεργους με ευρωπαϊκές σπουδές, για ισότιμη μεταχείριση προβολής από το κόμμα, ενώ υπογραμμίζει ότι όλα τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας είναι πληρωμένα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.(παράβολα, δαπάνες περιοδείας, διαμονής, τροφεία κλπ.) Φυσικά μέχρι τις 25 Μαΐου.
Η πρωτότυπη αγγελία του κ. Καμένου

facebook-anel

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline