Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  05:48:19

ΑΝ.ΕΛ: Βαρύτατες, πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί εναντίον του Κάρολου Παπούλια. Οργή για την άρνηση του Προέδρου στις αξιώσεις Τσίπρα για σύγκληση Προέδρου της Δημοκρατίας. Το λεξιλόγιο Παν. Καμμένου και Τέρενς Κουίκ. Κύριο

«Σέβομαι τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά δεν σεβάστηκε ο Κάρολος Παπούλιας έγινε νεροκουβαλητής της συγκυβέρνησης, δεν τήρησε το Σύνταγμα». Νέο, διαρκές αίτημα του Π. Καμμένου για παραίτηση του Κ. Παπούλια, ώστε να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (04.11.14) στη πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Το πλήρες βίντεο υπάρχει στην διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιώργο, επειδή μιλήσατε προηγουμένως και συγγνώμη που παρεμβαίνω τόσο άτσαλα.....

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για το θέμα της τουρκικής κορβέτας.....

Τ. ΚΟΥΙΚ: .Ο Υπουργός Εξωτερικών έβαλε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής την Δευτέρα. Αυτό σημαίνει.....

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι σοβαρό το θέμα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πάρα πολύ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Χτες συζητήθηκαν (τα εθνικά θέματα) από τους αρχηγούς των κομμάτων αυτό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα. Δεν ήμουν παρών. Και δεν θα μπορούσα να ήμουν παρών, με αυτόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι...

Τ. ΚΟΥΙΚ: Λέω. Με αυτόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσα να ήμουν παρών.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Νομίζω όταν θα έρθει η ώρα θα εξηγήσω γιατί.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πιστεύεις ότι έχει ευθύνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Είναι ένας Πρόεδρος ο οποίος δεν τήρησε ούτε καν το Σύνταγμα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Με ποια λογική;

Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: Είσαι σκληρός;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κύριε Ταμήλο μη με προκαλείτε. (Έντονα) Υπέγραψε τουλάχιστον 27 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ως δεν όφειλε. Ακόμα και για τη συνένωση των εταιρειών ύδρευσης στα νησιά!!!

Αφήστε με τώρα. Ο άνθρωπος ήταν ένας «νεροκουβαλητής» μιας κυβέρνησης, μιας συγκυβέρνησης και τίποτα παραπάνω.

Λυπάμαι (που τα λέω) γιατί σέβομαι το θεσμό όσο δεν πάει. Αλλά δεν τον σεβάστηκε εκείνος.

Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: Πάντως είναι σκληρό, γιατί ο κύριος Παπούλιας είναι δέκα χρόνια...

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν είναι έτσι.

Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: Δηλαδή μια θητεία δέκα ετών......

Τ. ΚΟΥΙΚ: Τι να κάνουμε; Το χάλασε στο τέλος, διότι και ως φιλογερμανός ο ίδιος, με την έννοια ότι είναι και γερμανοτραφής... Και δεν θα μπω στο «κατινίστικο» που άκουσα χθες το βράδυ ότι ήταν και ο δανειστής του «κωλόσπιτου» που έλεγε και συγχωρεμένος ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική, σε καμία περίπτωση.

Αλλά από την άλλη την πλευρά όμως, δυστυχώς δεν ήταν εκείνος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που κράτησε ψηλά ορισμένα θέματα. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μας έτσουξαν μέσα στην Βουλή. Γίναμε οι βουλευτές γλάστρες εξαιτίας του.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ποιοι θέλουν και ποιοι δεν θέλουν εκλογές. Αυτό λέμε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ακριβώς. Και καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση γιατί και μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν βοηθάει ούτε και την αγορά.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τέρενς. Αυτό που η κοινωνία έχει και καίγεται, είναι για το πως θα τα βγάλει πέρα...

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γιώργο, δεν θέλω να σου πω μεγάλη κουβέντα και το εννοώ αυτό, γιατί εχθές έφυγα με το ΚΤΕΛ από τη Θεσσαλονίκη για να πάω Γιάννενα και από εκεί στην Άρτα. Οφείλω να σου πω.....

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στην Άρτα σε βρήκαμε. Για να είσαι σήμερα εδώ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι, γιατί είχε προβλήματα εκεί με το νοσοκομείο και όχι μόνο.

Όσοι, λοιπόν, μου μιλούσαν στο ΚΤΕΛ, μου μιλούσαν οι περισσότεροι και των επιβατών και των αναμενόντων εκεί, μου είπαν «μη κάνετε πίσω, να πάμε για εκλογές».

Είναι σαφές ότι ο κόσμος ψάχνει κάτι άλλο. Και η παράσταση νίκης που έχει φτάσει στο 72% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι το πράγμα δύσκολα ανατρέπεται. Έως και καθόλου. Άσε δε που είμαστε....

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό κάνει και δύσκολη τη θέση τη δική σας όμως...

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καθόλου. Να σας πω κάτι....

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γιατί θα πρέπει να ακούτε συνέχεια Σαββόπουλο. Έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι, όχι. Δεν είναι έτσι. Γιατί εμείς είμαστε μέσα σε έναν ωκεανό και κολυμπάμε για να βγούμε στην στεριά. Είναι σαν να μου λες, Γιώργο, «όταν θα βγεις στη στεριά, που θα πας να ψωνίσεις»; .........................................................

ΟΙ ΑΙΧΜΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΈΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να το κάνει αφού η κυβέρνηση δεν έχει την ευαισθησία να μην τραβά τη χώρα σε προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών, εξήγησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για να διευκολύνει τις εξελίξεις ώστε να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε πρόωρες εκλογές, πρότεινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διευκολύνει με την παραίτηση του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί να μένει, δηλαδή, μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο και να τραβιέται η χώρα σε μια προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να το κάνει αφού η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια ευαισθησία», είπε ο κ. Καμμένος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε: «Με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας παίζει η κυβέρνηση. Το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα οι εκλογές να προκηρυχθούν εντός 18 ημερών από την προκήρυξη τους, για έκτακτους λόγους. Μπορεί, λοιπόν, να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, να πάμε γρήγορα σε εκλογές και μέσα στο Δεκέμβριο να έχουμε τη νέα κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι «εφαρμόζεται ένα σχέδιο παράδοσης της χώρας» και σημείωσε: «Οσους βουλευτές και αν αγοράσουν, όσους βουλευτές και αν εκβιάσουν, όσους βουλευτές και αν απειλήσουν, μόνος μου να μείνω, θα συνεχίσω και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Η κοινοβουλευτική ομάδα μας άντεξε και εγώ δεν κακίζω και αυτούς που δεν άντεξαν. Όχι αυτούς που αγοράστηκαν, αν αγοράστηκαν. Γιατί να ξέρετε χρησιμοποίησαν όλο το κράτος εναντίον μας. Χτύπησαν τις οικογένειες μας. Το ΣΔΟΕ μπούκαρε σε 7 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χτύπησε συγγενικά τους πρόσωπα. Εκβίασε. Ο εισαγγελέας έχει υποχρέωση να τα διερευνήσει αυτά».

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline