Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020  01:22:27

Γ. Πανούσης: Στόχος σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα, Κύριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την «εποπτευόμενη ελευθερία» των μεταναστών.

Δίωρη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννης Πανούσης.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων κράτησης, για την χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.α.

Όπως ανέφερε ο κ.Πανούσης «στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε» λέγοντας ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»

Για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα σημείωσε ότι «μια επιτροπή που συστήνεται θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν κ.α κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς 5-10 ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε, «θα εφαρμόσουμε την λεγόμενη "εποπτευόμενη ελευθερία"». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν την εικόνα ότι όλοι αυτοί θα φύγουν αύριο αλλά η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά.

Αυτοί οι άνθρωποι, όπως είπε, μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές που βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι αυτοί ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.

Θα υπάρξει μέριμνα, σημείωσε, για κάποιες κατηγορίες μεταναστών όπως άρρωστους και για ασυνόδευτους ανήλικους ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο κλπ και να μην κοιμούνται στα παγκάκια.

Για τη διαχείριση των μεταναστευτικών δομών ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το θέμα είναι ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
-Για τις χριστιανικές κοινότητες στη Μ. Ανατολή συζήτησαν Κοτζιάς-Ιερώνυμος. Ο ένας άθεος και ο άλλος αδρανής.

Η προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ανακοίνωση δημοσίων σχέσεων χωρίς συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για ιερείς, εκκλησίες, και πιστούς της Χριστιανοσύνης και ειδικότερα της Ορθοδοξίας, που σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους φανατικούς.

Ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος συνδέεται με τον κ. Κοτζιά με μακροχρόνια φιλία, υποδέχτηκε θερμά τον άθεο και ουδέποτε εκκλησιαζόμενο υπουργό στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Προφανής η υποχωρητική τακτική του και η νομιμοποίηση τέτοιων μεθόδων.

Εκτός από το θέμα της Μέσης Ανατολής, στη συνάντηση του Σαββάτου συζητήθηκαν ακόμα η Ουκρανία και η στήριξη των πατριαρχείων.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline