Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  04:55:09

Μετά τα μεγάλα λόγια ως Ηρακλής του αθλητισμού, ο Στ. Κοντονής αμήχανος. Αντί για «νέα εποχή», νέα κρούσματα βίας και αλητείας. Κύριο

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Κοντονής – Σκέφτεται ακόμη κι διακοπή του πρωταθλήματος. Κρίμα τα παχειά μεγάλα λόγια πριν ένα μήνα.

Κοντονής στις 28 Ιανουαρίου: Στο στόχαστρο η βία στα γήπεδα, τα αναβολικά και η διαφθορά

«Η κυβέρνηση της αριστεράς θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα τα φαινόμενα της βίας στα γήπεδα, της μάστιγας των αναβολικών και κυρίως την εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή», διεμήνυσε προς όλους ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργείου από τον απερχόμενο Γιάννη Ανδριανό. Και μάλιστα σύντομα, δεδομένου ότι οι εκλογές και η νίκη του ΣΘΡΙΖΑ θα φέρουν παντού νέα ήθη και νέους κανόνες στην κοινωνία. Διακηρύξεις του βουλευτή Ζακύνθου καΙ άπειρου υφυπουργού, που διαψεύστηκαν σύντομα. Και στα γήπεδα και στις συνεδριάσεις των διοικήσεων των σωματείων .

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα, πρωί της Τετάρτης ο Σταύρος Κοντονής προκειμένου να τον ενημερώσει για τα μέτρα που αποφάσισε να πάρει κατά της βίας και της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τους προέδρους των ΕΠΟ, Super League και Football League σε συνάντηση, δύο ημέρες μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», προκειμένου να μπει ένα τέρμα σε όσους καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ.Κοντονής φαίνεται αποφασισμένος μάλιστα να φτάσει την κατάσταση στα άκρα, με πηγές του περιβάλλοντός του να κάνουν λόγο ακόμη και για οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Για το λόγο αυτό ζήτησε και θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για να χαραχθεί από κοινού μια κοινή γραμμή για την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς.Ο Υφυπουργός μετά τις συναντήσεις που είχε με τους προέδρους αρκετών συλλόγων αλλά και αρκετών Ενώσεων, δείχνει αποφασισμένος να αναλάβει ο ίδιος δράση, κάνοντας πράξη τα όσα είχε πει λίγο μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Να λάβει δηλαδή δραστικά μέτρα, αλλάζοντας την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Συμμορφωθείτε αλλιώς το διακόπτω»

Ο κ.Κοντονής αφού πρώτα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό αναμένεται να μιλήσει με σκληρό τρόπο στους προέδρους της ΕΠΟ, της Super League και της Football League.Ο Υφυπουργός θα ανακοινώσει σκληρά μέτρα κατά της βίας, τα οποία όπως διαρρέει από το ρεπορτάζ είναι αποφασισμένος να τα πάει μέχρι τέλους και πως αν αυτά δεν γίνουν απολύτως αποδεκτά, τότε δεν θα διστάσει ακόμη και να διακόψει τα πρωταθλήματα.
Ενεργό ρόλο όμως φαίνεται ότι αναλαμβάνει ακόμη και στο δικαστικό μέτωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Υφυπουργός παρατηρώντας ότι οι ρυθμοί εκδίκασης πολύ σημαντικών υποθέσεων είναι εξαιρετικά αργοί, θέλει να «πιέσει» ώστε τα σημαντικά ζητήματα να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα.

Απίστευτες σκηνές στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με ύβρεις, ξύλο και τεράστια ένταση μεταξύ των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας μετατράπηκε σε έναν "πόλεμο" μεταξύ των ανθρώπων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από άτομο το οποίο ήταν έξω από την αίθουσα και μόλις άκουσε τις ύβρεις... μπούκαρε, χτύπησε- αντί για τον πρόεδρο του ΠΑΟ- τον κατηγορούν ότι είναι μπράβος του Ματρινάκη, ενώ ο Αλαφούζος κατηγορεί τον Μαρινάκη ότι του πέταξε νερό στο πρόσωπο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις και φυσικά το ΔΣ διακόπηκε για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει μηνύσεις εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Κώστα Καραπαπά και του ατόμου που χτύπησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Κοντονής (28 Iανουαρίου): Στο στόχαστρο η βία στα γήπεδα, τα αναβολικά και η διαφθορά
«Η κυβέρνηση της αριστεράς θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα τα φαινόμενα της βίας στα γήπεδα, της μάστιγας των αναβολικών και κυρίως την εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή», διεμήνυσε προς όλους ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υφυπουργείου από τον απερχόμενο Γιάννη Ανδριανό.

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε να του εμπιστευτεί τον ευαίσθητο τομέα του αθλητισμού και τον υπουργό Παιδείας, καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά, για τον οποίο είπε ότι δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος Πανεπιστημιακός, αλλά «ένας ακριβός σύντροφος που εμείς οι νεότεροι τον συναντήσαμε πριν 30 χρόνια, όταν υπό την ηγεσία του Γιάννη Μπανιά προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της ανανεωτικής αριστεράς».
«Ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο που ενδιαφέρει όλη την κοινωνία. Πρώτα και κύρια ενδιαφέρει τη νεολαία και για εμάς κάτι που ενδιαφέρει τη νεολαία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στη σκέψη και στη δράση.

» Δυστυχώς αυτός ο τομέας τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί. Έχει ταλανιστεί από τη βία, έχουμε θρηνήσει ανθρώπους στα γήπεδα, από τη μάστιγα των αναβολικών και κυρίως από μία εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή, σε σημείο τέτοιο που ακόμη και ανθρώπινα λάθη να εντάσσονται σε ένα πεδίο δόλου και ακραίας καχυποψίας.

» Η κυβέρνηση της αριστεράς θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα αυτά τα φαινόμενα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Ελπίζω σήμερα να το λάβουν όλοι».

Και συνέχισε ο κ υφυπουργός:

«Πρώτον θέλουμε να τονίσουμε ότι όσοι συγκροτούν παρασυναγωγές, διαμορφώνουν έκνομες πρακτικές και νοοτροπίες, τους καλούμε να σταματήσουν τώρα. Δεν θα γίνει ανεκτό τίποτα στο μέλλον. Δεύτερον βιαιότητες και τραμπουκισμοί εναντίον εκπροσώπων και αντιπροσώπων του ελληνικού λαού και των τοπικών κοινωνιών δεν θα γίνουν ανεκτές ως συμπεριφορές.

» Όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους καταστάσεις, είτε με μεταμφιεσμένους τραμπούκους ως οπαδούς είτε διαμέσου των φανατικών των γηπέδων, να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται. Δεν ερχόμαστε με λυμένο το ζωνάρι, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε ούτε με τα συμφέροντα, ούτε με έκνομες καταστάσεις.

Τρίτον, στον αθλητισμό θα επανέλθει σε όλα τα επίπεδα η διαφάνεια, η αξιοκρατία, το φίλαθλο πνεύμα, η εφαρμογή του Νόμου και πάνω από όλα η ισονομία. Αθλητισμός χωρίς εφαρμογή των νόμων και χωρίς ισονομία είναι γράμμα κενού περιεχομένου και προσβολή στον ίδιο μας τον πολιτισμό. Θέλουμε να πετύχουμε καθαρά πρωταθλήματα, υγιή ανταγωνισμό, αθλητικό πνεύμα».

Έπίσης ο κ Κοντονής ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον απερχόμενο υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό, για το οποίο είπε ότι ήταν ένας ευγενέστατος και ευπρεπέστατος κοινοβουλευτικός, ο οποίος αντιμετώπισε πάντα με καλή πίστη όλα τα ζητήματα που του έθεταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τέλος επεσήμανε ότι «η αξιοκρατία που υποσχόμαστε στον Αθλητισμό είναι γνώμονας και κατεύθυνση, πρώτα απ' όλα αξιοκρατία στις κρατικές υπηρεσίες. Δεν είναι υπόσχεση είναι λόγος τιμής».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline