Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020  12:46:59

Οι παροχές σε αναξιοπαθούντες

Δεν φαίνεται να υπάρχει ένα γερό κονδύλι για τα επόμενα χρόνια αλλά μόνο ένα ποσόν 200 εκατ. για τον πρώτο χρόνο. Ωστόσο πρόκειται για παροχές και ενισχύσεις για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους εξαιτίας της ανεργίας, της ανέχειας και της κρίσης.

Πάντως τα πρώτα μέτρα αρωγής, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν σύντομα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Στρατούλης,ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που κατατίθεται σήμερα. Μεταξύ άλλων, ο

κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επιδότηση ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, καθώς και σίτιση μέχρι 300.000 φυσικά πρόσωπα που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης.

Το επίδομα ενοικίου θα απευθύνεται σε 30.000 δικαιούχους που απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr θα είναι 70 ευρώ ανά άτομο της οικογενείας και θα φτάνει για τετραμελής οικογένειας στα 220 ευρώ. Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια ανέφερε ο κ. Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline