Πέμπτη 28 Μαϊου 2020  00:53:57

Η Κύπρος προσδοκά την επιστροφή της στις αγορές φέτος

Μετά την Πορτογαλία , τώρα η Μεγαλόνησος. Βγαίνουν νωρίτερα από την Ελλάδα, χωρίς το καθεστώς του Μνημονίου πλέον. Η κυβέρνηση της Κύπρου ελπίζει ότι θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές δανεισμού φέτος, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος επισήμανε επίσης ότι η κυπριακή οικονομία έχει περισσότερα κοινά με εκείνη της Ιρλανδίας παρά με εκείνη της Ελλάδας.


Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η Ιρλανδία, η οποία προχώρησε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων αφότου σχεδόν χρεοκόπησε, αποτελεί το υπόδειγμα για την Κύπρο, η οποία είναι σε μια ανηφορική πορεία για να βγει από την ύφεση και να δανειστεί από τις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος προσαρμογής της, στα μέσα του 2016.
«Αναφέρομαι στο ιρλανδικό παράδειγμα, είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε», τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης.

«Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό το ότι η Ιρλανδία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση... αλλά εφάρμοσε αποτελεσματικά ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων... και αυτή τη στιγμή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Προσπαθώντας εμφανώς να αποστασιοποιηθεί από την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τους όρους που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «υπάρχουν πολιτισμικοί και εθνικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο».

«Υπήρχε μια σθεναρή σύνδεση ανάμεσα στις δύο οικονομίες μέσω του τραπεζικού μας τομέα», πρόσθεσε. «Αυτή τερματίστηκε πριν από δύο χρόνια».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline