Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020  01:50:33

«Ανησυχώ για το κέντρο της Αθήνας και τις συνοικίες». Ο δήμαρχος Αθηναίων προειδοποίησε ευθέως στον υπουργό Γ. Πανούση για τις δυσμενείς συνέπειες της αθρόας απελευθέρωσης λαθρομεταναστών και τις νέες αφίξεις χωρίς ελέγχους. Κύριο

Το κέντρο της Αθήνας, η ασφάλεια των κατοίκων της από τα νέα δεδομένα και η διαχείριση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας (παραεμπόριο που έχει διογκωθεί και πάλι, αντικανονική στάθμευση, ηχορύπανση, τραπεζοκαθίσματα), ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι οι λύσεις είναι επείγουσες.

Ως λύσεις προτάθηκαν είτε τις αρμοδιότητες να αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η δεύτερη λύση, ο δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Αντίθετα πρέπει να προστατευθεί η εικόνα της Αθήνας και των συνοικιών της.

Οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Αθηναίων αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Ωστόσο, μετά τις αθρόες απελευθερώσεις λαθρομεταναστών το όλο θέμα επείγει και θα ξαναγίνει οξύτατο κοινωνικό, χωρίς πρόσθετα μέτρα. Ανησυχίες τις οποίες ο κ. Καμίνης δεν έχει κρύψει τις τελευταίες ημέρες από συνεργάτες του, καθώς το κέντρο και οι λαϊκές συνοικίες της Αθήνας ξαναγεμίζουν από άνεργους, άστεγους και περιπλανόμενους έγχρωμους και μη παράνομους μετανάστες..

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Πανούσης, δήλωσε πολύ γενικά και προσεκτικά:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει επωμιστεί το χρέος να παρέχει στο κοινωνικό σύνολο συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης, που συμβάλλουν αποφασιστικά στη γενικότερη προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία. Σήμερα με τον κύριο Δήμαρχο είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε διεξοδικά μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην πόλη της Αθήνας. Διαπίστωσα με ευχαρίστηση ότι υπάρχει συναντίληψη στα θέματα αυτά, γεγονός που θα μας επιτρέψει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση, ώστε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αποτελεσματικής συνεργασίας.

Το Υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, ώστε να τονώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της καθημερινότητάς τους».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline