Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  20:20:36

Γ. Κουμουτσάκος: Τι έκανε ο εξάδελφος Γιώργος Τσίπρας στο Ιράν; Εκτός από διορισμένος σύμβουλος στο ΥΠΕΞ αναβαθμίστηκε σε επικεφαλής επιτροπής για διεθνείς οικονομικές επαφές. Κύριο

Η είδηση που αποκάλυψαν τα ΝΕΑ προκάλεσε ενοχλήσεις και αρνητικά σχόλια για την Κυβέρνηση Τσίπρα.

Αποκαλυπτική ερώτηση για την (μυστηριώδη)_κυβερνητική αποστολή στο Ιράν, με επικεφαλής τον Γιώργο Τσίπρα, απηύθυνε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον Νίκο Κοτζιά.

Μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο μία τριμελής κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του Πρωθυπουργού και διορισμένου συμβούλου του υπουργού Εξωτερικών, βρέθηκε στην Τεχεράνη όπου είχε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους για ενδεχόμενη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, ο τομεάρχης εξωτερικών υποθέσεων της ΝΔ διατύπωσε ερωτήματα για το σκοπό αυτών των συναντήσεων.

Αν έγινε αυτή η συνάντηση, δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο των Εξωτερικών, σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει ότι «ως άσκηση μυστικής διπλωματίας στη συγκεκριμένη οικονομικό-πολιτική συγκυρία, η συνάντηση εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας με σειρά άλλων κρατών αφενός εταίρων και /ή συμμάχων, αφετέρου χωρών της ευρύτερης περιοχής (λ.χ. Ισραήλ, Αίγυπτος, η συνεργασία των οποίων με τη χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος ρωτά αν έγινε η συνάντηση, ποια ήταν η σύνθεση της ελληνικής και ποια της ιρανικής αντιπροσωπείας, ποιο ήταν το αντικείμενο των εν λόγω συνομιλιών και ποιο το αποτέλεσμά τους.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

«Τα Νέα»: Ο εξάδελφος Τσίπρα πήγε στην Τεχεράνη να πείσει τους Ιρανούς να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα

Ο Γιώργος Τσίπρας, σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και εξάδελφος του πρωθυπουργού, μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στη Τεχεράνη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΥΠΕΞ, για επείγουσες διαβουλεύσεις, γράφουν σήμερα τα «Νέα».

Ο Γιώργος Τσίπρας, που σύμφωνα με το δημοσίευμα προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, βρέθηκε στην Τεχεράνη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει πως στόχος των επειγουσών διαβουλεύσεων ήταν να πειστεί η ιρανική κυβέρνηση να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του χρέους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η απάντηση ήταν αρνητική. Την είδηση ανήρτησε στο Τwitter και o Γιώργος Μουρούτης, σχολιάζοντας: «Από ισχυρή χώρα της Ευρώπης με επιρροή στη Δύση, καταντήσαμε σε επαίτη του απομονωμένου Ιράν».

tsipras-iran

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline