Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020  21:42:39

Αποκαλυπτήρια Ντόρας Μπακογιάννη για νέες υπόγειες συναλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ με τον πολυδολοφόνο Κουφοντίνα και αναρχικούς εξτρεμιστές. Κύριο

Ψευδολογίες και «θεσμικές δικαιολογίες». Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τις φυλακές τύπου Γ. στο Δομοκό. Η κυβέρνηση μιλάει με τρομοκράτες' λέει η Ντ. Μπακογιάννη. Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι διατάξεις για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Λέβα μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Λαμίας και στον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα.

Σε συναγωνισμό, όπως έκαναν τόσα χρόνια, να κερδοσκοπήσουν κομματικά και προσωπικά οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ από τον κόσμο των δολοφόνων τρομοκρατών, παλαιών και νέων και από κάθε εγκληματία της βίας και του εξτρεμισμού.

Υπό ισχυρή αστυνομική φύλαξη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς που μεταφέρθηκαν εκεί από τις φυλακές Δομοκού μετά την απεργία πείνας την οποία και συνεχίζουν.

Το χώρο όπου νοσηλεύονται οι δύο κρατούμενοι, στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάσω Λέβα, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm στη Λαμία σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και πολιτισμό ομολογώ. Εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τους διαβεβαιώσαμε, είπε η κα Λέβα, "ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές".

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνομιλία της με τον Δ. Κουφοντίνα η κα Λέβα, σημείωσε:

"του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο...». Η κα Λέβα συμπλήρωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου κι αν βρίσκεται...».

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δήλωσε ότι «εγώ την είδα την κατάσταση της υγείας τους καλή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν...» ενώ σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».

Ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας

Στη συνέχεια, ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία ζητά να ενημερωθεί η Βουλή, αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Στην ερώτηση της η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι, «η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'».
«Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη;» ρωτά χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

Ο Κουφοντίνας συμφώνησε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των φυλακών Γ'-Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συμφώνησε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας, καθώς κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Όπως είπε η ίδια η βουλευτής Φθιώτιδας, που επισκέφθηκε τους Κουφοντίνα-Γουρνά στο νοσοκομείο Λαμίας όπου μεταφέρθηκαν από τις φυλακές του Δομοκού, οι δύο κρατούμενοι την αντιμετώπισαν «με πολλή ευγένεια και πολιτισμό, ομολογώ».

Αποκαλύπτοντας τι συζήτησε με τον καταδικασμένο για την συμμετοχή του στην 17Ν, η κα Λέβα τόνισε: «Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο...»

Όπως είπε (star fm) «εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες».

Διαβεβαίωσε δε τους δύο απεργούς πείνας «ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου κι αν βρίσκεται...».

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η Βάσω Λέβα είπε πως είναι καλή. «Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν...».
Σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».

Κουφοντίνας: Διακόπτω την απεργία πείνας

Λίγες ώρες μετά την συζήτηση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας.
«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας, διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Δημήτρης Κουφοντίνας Νοσοκομείο Λαμίας 27/3/2015», αναφέρει στο μήνυμά του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline