Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020  21:47:43

Υπουργοί μετανοούντες και αυτοδιαψευδόμενοι. Ι.Πανούσης μετά ένα μήνα: «Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες...». Αυθημερόν ο Ευκλ. Τσακαλώτος. Κύριο

Τα μάζεψε αυθημερόν ο Τσακαλώτος – Η «ρήξη» έγινε... «βιώσιμη λύση με τους εταίρους».

Στην Τρίπολη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε για τη νέα αστυνομία, το μεταναστευτικό αλλά και για το πρόβλημα της πόλης με τα απορρίμματα.

«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός τονίζοντας πως «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».

Όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης σε μια στροφή απόψεων 180 μοιρών, τώρα εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να ξαναγεμίσουν, καθώς από χθες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 800 νέοι παράνομοι μετανάστες, ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται αύξηση αυτών το καλοκαίρι.

Επεσήμανε, δε, πως θα υπάρχει σύσκεψη με το Λιμενικό, την αστυνομία και τη μεταναστευτική πολιτική για να αποφασίσουν πως θα επιληφθούν του θέματος.
Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Πανούσης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα απορρίμματα λέγοντας πως «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».

Τα μάζεψε αυθημερόν ο Τσακαλώτος – Η «ρήξη» έγινε... «βιώσιμη λύση με τους εταίρους»

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο αναπληρωτής υπουργός κάνει λόγο για «αμοιβαία, επωφελής και βιώσιμη λύση» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά.

Αναλυτικά η δήλωση Τσακαλώτου:

«Ολες αυτές τις μέρες εργαζόμαστε εντατικά για να βρεθεί αμοιβαία επωφελής και βιώσιμη λύση με τους εταίρους μας. Ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η λύση είναι περισσότερο κοντά από ποτέ».
Σημειωτέον ότι το πρωί της Παρασκευής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ««σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline