Σάββατο 4 Ιουλίου 2020  05:33:01

ΝΔ: Οι ευθύνες από την απόφαση της κ. Δούρου θα αναζητηθούν σύντομα. Μεγάλη πολιτική ζημιά για την Περιφερειάρχη Αττικής, που έδωσε εξηγήσεις μη επαρκείς και πειστικές για τα 80 εκατ. ευρώ. Κύριο

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος εκφράζει απορίες και επιφυλάξεις, που φαίνεται να έχουν γενικότερη απήχηση. Κουμουτσάκος: Δεν είναι ειλικρινής η Περιφερειακή Αρχή.

«Καθόλου ξεκάθαρη, καθόλου αθώα και καχύποπτη η απόφαση της Περιφέρειας»
Αιχμηρός και με επιχειρήματα αξιόπιστα. Χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τα αποθεματικά της και την ΤτΕ.

Για τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής και την απόφαση για μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος

«Έγινε ξαφνικά αυτή η μετακίνηση, περίπου 80 εκατ. ευρώ, από τα αποθεματικά της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μάλιστα, το θέμα μπήκε ως έκτακτο από την πλειοψηφία στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο κι αντέδρασαν οι παρατάξεις. Αντέδρασε η δική μου παράταξη, γιατί δεν πειστήκαμε για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, γιατί δεν μας έλεγαν και την αλήθεια γιατί γίνεται ακριβώς αυτή η μετακίνηση των χρημάτων. Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε χθες ήταν ότι πρέπει να μεταφερθούν αυτά τα χρήματα σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, για να έχουν μεγαλύτερο επιτόκιο, αλλά αυτό δεν είναι ένα επιχείρημα που να θεμελιώνει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Στις τρομερές εποχές που ζούμε, τίποτα δεν είναι αθώο. Ούτε το γεγονός ότι μέχρι τέλους σε μια συζήτηση πού κράτησε τρεις ώρες, δεν υπήρξε παραδοχή για το ποιος ήταν ο λόγος του κατεπείγοντος που πάνε αυτά τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν μάλιστα συμπίπτει χρονικά με την μεταφορά 120 εκατ. από τον ΟΑΕΔ ακριβώς με την ίδια πρακτική κι όταν έχουν προηγηθεί κι άλλου τέτοιου είδους μετακινήσεις. Το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή δεν μας λέει γιατί γίνεται αυτό κι όταν ειπώθηκε χθες ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος θεμελιώνεται επίσης επειδή υπάρχουν προθεσμιακές καταθέσεις της τάξεως των 200 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής πού λήγουν στις αρχές Απριλίου και γι' αυτό τώρα πρέπει να γίνει λογαριασμός στην Τράπεζα Της Ελλάδος, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ενισχύει την καχυποψία και δεν είναι μια ξεκάθαρη από πλευράς περιφερειακής αρχής τοποθέτηση γιατί υπήρχε ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος.

Διαπιστώνω ότι δεν ήταν ειλικρινής χθες η περιφερειακή αρχή. Άλλος ήταν ο λόγος τον οποίο ποτέ, μετά από τρεις ώρες συζήτηση, δεν δέχτηκε. Ποτέ δεν τον αποδέχτηκε, ενώ είναι εμφανές γιατί γίνεται και γι' αυτό εμείς καταψηφίσαμε.»

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους

«Πιστεύω ότι το συμφέρον της χώρας είναι πάνω από ετικέτες και πάνω από τακτικές. Εφόσον το συμφέρον της χώρας είναι να συνεχίσει η ομαλή σχέση με τους δανειστές και εταίρους μας, δεν μπορεί παρά να είναι αυτό το κριτήριο που θα οδηγήσει την Νέα Δημοκρατία στην απόφασή της. Δεν μπορεί να κάνουμε εμείς δανειστική και ισοπεδωτική αντιπολίτευση τύπου ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάμαι τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά που ακριβώς αυτό λένε: «όπου υπάρχει θετικό, θα στηρίζετε και όπου υπάρχει αρνητικό, θα στηλιτεύετε και όπου υπάρχει κενό, θα καλύπτετε, με δικές μας προτάσεις». Αν υπάρξει γραμμή του κόμματος μου διαφορετική, θα την δω και θα την μελετήσω. Αυτό όμως πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε.»

«Με το πρόσχημα για καλύτερα επιτόκια, η Περιφερειάρχης Αττικής, με τις ψήφους μόνο της Παράταξής της, αποφάσισε τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής (που ήταν κατατεθειμένα ύστερα από νόμιμες διαδικασίες σε διάφορες τράπεζες, Ν. 3852/2010) στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μαζευτούν από την κυβέρνηση χρήματα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετη την ίδια, καθώς και όσους συνέπραξαν. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σύντομα. Η κα Δούρου, με τις αποφάσεις της, ξεκαθαρίζει προς όλους ότι έχει επιλέξει την κομματικοποίηση της Περιφέρειας Αττικής, ξεχνώντας ότι πρόκειται για αυτοδιοικητικό θεσμό», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δούρου: Καθόλα νόμιμη και διαφανή η αξιοποίηση των διαθεσίμων της περιφέρειας στην ΤτΕ

«Καθόλα νόμιμη και διαφανή» χαρακτηρίζει η Ρένα Δούρου την αξιοποίηση μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της περιφέρειας Αττικής σε λογαριασμό της ΤτΕ.το κύριο μέρος της απάντησης της ήταν μια επίθεση για όσα τρωτά έκανε η ΝΔ στη οικονομία και όχι να απαντήσει σε ουσιώδη ερωτήματα και απορίες για την επιλογή της και τους κινδύνους που έχει η νέα τακτική των 80 εκατ, ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και στη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου. Απάντηση άμυνας και ολίγον αξιόπιστη.

Απαντώντας στην αυστηρή κριτική της ΝΔ που κάνει λόγο για μεταφορά 80 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας, η περιφερειάρχης Αττικής απαντά ότι «είναι φανερό ότι η ΝΔ αδυνατεί να λειτουργήσει με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος. Λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με κριτήρια τηλεοπτικού αέρα».

«Λίγα λεπτά πριν από τα βραδινά Δελτία Ειδήσεων και ενώ έχουν περάσει 24 ώρες από τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε να επιδείξει τη γύμνια των επιχειρημάτων του σχετικά με την καθόλα νόμιμη και διάφανη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για αξιοποίηση μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας σε λογαριασμό της ΤτΕ, που είναι πιο ασφαλής από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα», τονίζει η Ρένα Δούρου.

«Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που διέλυσε την οικονομία, που οδήγησε στο λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, που κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους, που εξαθλίωσε την κοινωνία, το κόμμα που αρνήθηκε την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια, το κόμμα που έκανε σημαία την κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα προς την απαξίωση: βάλλει κατά της ΤτΕ, αμφισβητώντας το κύρος της και κάνοντας λόγο για «ευθύνες» που θα 'αναζητηθούν'. Α λα καρτ με τη νομιμότητα όπως και με τη δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι φανερό ότι η ΝΔ αδυνατεί να λειτουργήσει με κριτήρια δημοσίου συμφέροντος. Λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με κριτήρια τηλεοπτικού αέρα. Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να ασκήσει ούτε το στοιχειώδη ρόλο μιας έντιμης αντιπολίτευσης. Ψεύδεται και κινδυνολογεί. Οι πολίτες κρίνουν και δεν ξεχνούν», καταλήγει η περιφερειάρχης Αττικής.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline