Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  04:45:24

Απόλυτη η στήριξη Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής προς την Κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στους αυταρχισμούς ....της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οι δύο ομιλίες του στη Βουλή προχθές. Κύριο

Μετά τα ειρωνικά σχόλια του Αντώνη Σαμαρά και βουλευτών της Νδ και του ΠΑΣΟΚ.«Δεν εκφράστηκε καμία υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η άποψη ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία για να καταργήσει το Μνημόνιο, ώστε να επανέλθει η εθνική κυριαρχία», ανέφερε, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, απαντώντας στην αναφορά του Αντώνη Σαμαρά για υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Χρυσή Αυγή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ..... Είπε ο κ. Τσίπρας, ο κύριος Πρωθυπουργός ότι η χώρα σταματά να είναι μνημονιακή αποικία. Είθε. Αναμένομεν.
Ρώτησε εάν είναι μνημόνιο ο νόμος για τις 100 δόσεις. Πράγματι δεν είναι. Και θα μπορούσα να πω ότι είναι και μονομερής ενέργεια, γιατί υπήρξαν δηλώσεις ότι εάν προχωρήσουμε σε αυτό το νόμο, θα αποτελεί μονομερή ενέργεια. Και απεδείχθη ότι προχωρώντας σε μονομερείς ενέργειες δεν έρχεται πια το τέλος του κόσμου.

Ρώτησε εάν είναι μνημόνιο η ανθρωπιστική κρίση και ο νόμος που ψηφίστηκε για την αντιμετώπισή της. Πράγματι δεν είναι μνημόνιο. Είναι, όμως, μνημόνιο η παράταση της δανειακής σύμβασης. Ένα μνημόνιο το οποίο -όπως δεσμεύτηκε- θα ανοίξει και μαζί με την αναδιάρθρωση του χρέους θα τεθεί τον Ιούνιο. Όσο υπάρχει, όμως, η δανειακή σύμβαση με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, με το αγγλικό δίκαιο, τότε ναι, έχουμε μνημόνιο. Ελπίζουμε να τελειώσουμε και με αυτό.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ο ελληνικός λαός ψήφισε. Και ψήφισε κατά του μνημονίου και δεν αναφέρομαι μόνο στα δύο κόμματα της Κυβερνήσεως, αλλά τουλάχιστον σε άλλα δύο κόμματα τα οποία ευρίσκονται εις το Κοινοβούλιο, ανάμεσα στα οποία και η Χρυσή Αυγή. Ψηφίσαμε κατά του μνημονίου με ένα ποσοστό άνω του 50% του ελληνικού λαού.

Και εάν, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, οδηγηθεί η χώρα στα βράχια, το επέλεξε ο λαός με πλήρη ευθύνη. Και εάν ακόμη δεν το είχε αντιληφθεί, είχε φροντίσει η προεκλογική προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με τα σποτ της κινδυνολογίας -ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, ότι θα σταματήσουν να δίνονται οι μισθοί, ότι θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, ότι θα σκοτώνεται ο κόσμος στους δρόμους- να το πει. Άρα ο λαός εν πλήρη γνώση ανέλαβε την ευθύνη να ρίξει τη χώρα στα βράχια, όπως ισχυρίζονται ότι θα συμβεί.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ότι θα έπρεπε να έχει ήδη φέρει την επέκταση του μνημονίου. Δεν έφταναν πέντε χρόνια καταστροφής της εθνικής μας οικονομίας, δεν έφταναν πέντε ολόκληρα χρόνια δυστυχίας και ανέχειας με την πολιτική του περίφημου μνημονίου;

Όταν ο Καποδίστριας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ζήτησε να του πουν πόσα χρήματα έχει το δημόσιο ταμείο. Και του είπαν ότι έχει μόνο ένα πεντόλιρο, και αυτό κάλπικο. Απ' ότι αποδεικνύεται και από τα ταμειακά προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με τις δόσεις, το success story, το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα, η ανάπτυξη που ερχόταν, δεν ήταν τίποτε άλλο από καμένη γη.

Μίλησε ακόμη ο κ. Σαμαράς για φυγή καταθέσεων. Και απορώ πραγματικά πώς αυτοί οι οποίοι καλλιεργούν την κινδυνολογία, είναι δυνατόν να αναφέρονται σε ένα γεγονός το οποίο οφείλεται κατά βάση σε αυτούς – και όχι τώρα, αλλά από τις εκλογές ακόμη του 2012, που έλεγαν ότι εάν χάσουν την κυβέρνηση, θα έρθει η δραχμή.
Είπε ακόμη ότι όπου πήγε στο εξωτερικό, έκανε φίλους. Εδώ ο λαός λέει την παροιμία, «άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;».

Γιατί στη χρεοκοπία δεν μας οδήγησαν ούτε οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ούτε τα προσχήματα τα οποία εφευρίσκουν οι διάφοροι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Στη χρεοκοπία μάς οδήγησε το χρήμα το οποίο έφευγε προς τις ευρωπαϊκές χώρες –επέστρεφε μάλλον-, όπως με τα περίφημα εξοπλιστικά προγράμματα, που ήδη γνωρίζουμε από πολλές δικογραφίες ότι έπεφταν μίζες προκειμένου να αγοράζει στις τιμές που αγόραζε η Ελλάδα είτε πολεμικά αεροσκάφη είτε πυραύλους είτε τεθωρακισμένα. Και φυσικά τις μίζες δεν τις έπαιρναν γιατί πωλούσαν στην πρέπουσα τιμή. Χαρακτηριστικό είναι ότι για έναν τύπο τεθωρακισμένων πληρώσαμε τριπλάσια τιμή απ' ό,τι η Τουρκία.

Είναι γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε μία κρίση. Είναι επίσης γεγονός –και το ανέφερε ο κύριος Πρωθυπουργός– ότι αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους, δεν υπάρχει λύση στο εθνικό αδιέξοδο. Το ποσό είναι τεράστιο για τα δεδομένα της ελληνική οικονομίας και με το δεδομένο καπιταλιστικό διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι βέβαιον ότι η Ελλάδα θα είναι υπόδουλη στους τοκογλύφους, τους οποίους αποκαλούν δανειστές, εις τον αιώνα τον άπαντα. Μόνο εάν μειωθεί το χρέος, μόνο τότε θα υπάρξει μέλλον.

Ήμουν παρών και στην προηγούμενη Βουλή, όταν ψηφίστηκε ο εξωδικαστικός διακανονισμός με τη Siemens, όπου όπως ακούσαμε –και το καταψηφίσαμε τότε– για χρέος που είχε προκαλέσει στο ελληνικό κράτος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμφωνήθηκε να δώσει 200 εκατομμύρια εκ των οποίων, απ' ό,τι ενθυμούμαι –και εδώ είναι το πραγματικά γερμανικό black humor-, ένα μεγάλο ποσό θα διατίθετο προκειμένου να γίνουν σεμινάρια για τη διαφάνεια. Οι αρχιμιζαδόροι, δηλαδή, θα διέθεταν χρήματα προκειμένου να μας εκπαιδεύσουν πώς να μην μας πληρώνουν.

Θα δούμε, βεβαίως, τα μέτρα τα οποία θα προτείνει η Κυβέρνηση. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια απ' αυτά στον τύπο και στην επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Αυγή». Διάβασα κάποια απ' αυτά.

Πιστεύω ότι πρέπει να προσέξουμε το ζήτημα της επιστροφής κεφαλαίων από το εξωτερικό με φορολόγηση 15% χωρίς πόθεν έσχες. Θα είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αυτό δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου.

Άκουσα και διάβασα για ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα του εξωτερικού και εδώ έχω να θέσω το εξής ερώτημα: Με τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία είναι μια από τις πολλές λίστες, είχαμε 2.026 ονόματα, εάν δεν κάνω λάθος, και ελέγχθησαν μόνο τριάντα. Με τους ρυθμούς αυτούς, μόνο της λίστας Λαγκάρντ αυτοί οι οποίοι έχουν βγάλει κεφάλαια στο εξωτερικό, θα ελεγχθούν σε διακόσια χρόνια. Εδώ το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος.

Τελειώνοντας διατυπώνω τη θέση μας ότι η Κυβέρνηση αυτή ευρίσκεται εις την εξουσία, την ψήφισε ο ελληνικός λαός, για να καταγγείλει το μνημόνιο, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Ελπίζω να τηρήσει την υπόσχεσή της και να το πράξει, διότι μόνο τότε θα πάψει το καθεστώς της δουλείας των τόκων και θα επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στην Ελλάδα.

......ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Ξέχασα να σας συγχαρώ και για κάτι άλλο, κύριε Τσίπρα. Φουλ υποστήριξη από τον Εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής! Ούτε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά να ήταν!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Στη θέση σας δεν θα ένιωθα και πολύ άνετα, εκτός αν οι συγκλίσεις πράγματι τελικά δεν είναι τυχαίες......

......ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πριν συμμετάσχω στη σημερινή συζήτηση διάβασα το 142Α, το οποίο προβλέπει να παίρνουν τον λόγο και οι Υπουργοί και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι συγκεκριμένα. Το βιβλιαράκι είναι στη διάθεση του καθενός και το λέει σαφέστατα.
Θα ήθελα επί του προκειμένου, με αφορμή την οχλαγωγία η οποία έγινε προηγουμένως, να σας θυμίσω ότι για διαμαρτυρίες πολύ χαμηλοτέρας εντάσεως η Χρυσή Αυγή κατηγορήθηκε ότι κατήργησε το Κοινοβούλιο, εκχυδάισε την πολιτική ζωή και άλλα πολλά.

Φαίνεται πως όταν κάποιοι άλλοι κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα τότε δεν εκχυδαΐζεται η πολιτική ζωή.
Είπε προηγουμένως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι είχε φουλ υποστήριξη από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ουδέν ψευδέστερον! Θα θυμίσω -πριν αναφερθώ στο αν υπάρχει αυτή η υποστήριξη ή όχι- ότι στην εποχή Μπαλτάκου εδώ, σε αυτήν την Βουλή ήθελε να περάσει έναν νόμο η Νέα Δημοκρατία για τους ιεροδιδάσκαλους στη Θράκη και το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούσε, διαφώνησε. Και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πέρασε το νομοσχέδιο. Μας το είχαν ζητήσει αυτό, κρίναμε ότι είναι εθνικώς πρέπον και το είχαμε ψηφίσει. Αντίθετα δεν ψηφίσαμε ποτέ κανένα νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κάτω από διαδικασίες αυτής της μορφής.

Δεν εξέφρασα καμία υποστήριξη. Εξέφρασα την άποψη ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία για να καταγγείλει, να καταργήσει το μνημόνιο, να επανέλθει η εθνική κυριαρχία στη χώρα, να σταματήσει αυτή η δουλική δανειακή σύμβαση με το αγγλικό δίκαιο και επιφυλάσσομαι για το όχι μακρινό μέλλον, σύμφωνα με τις ίδιες τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Είπατε προηγουμένως ότι αποστολή σας είναι η ελευθερία έκφρασης όλων των Βουλευτών. Θα διαφωνήσω. Σήμερα τρεις Βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι απόντες παρά τη θέλησή τους γιατί είναι προφυλακισμένοι. Έκαναν τη σχετική αίτηση, η οποία δεν ενεκρίθη.
Επί του προκειμένου θέλω να πω ότι στο σημείο αυτό γίνεται μια παραβίαση του σκληρού πυρήνα των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων διότι όπως ο πολίτης έχει το δικαίωμα της ψήφου, έτσι και ο Βουλευτής, εκλεγμένος από το λαό ως αντιπρόσωπος του έθνους έχει το δικαίωμα να νομοθετεί και να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο. Αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει.

Επί του προκειμένου θα ήθελα να σας πω ότι και ο ίδιος ο Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει την κατοχύρωση των πολιτικών δικαιωμάτων των κρατουμένων και πολιτικό δικαίωμα των κρατουμένων βουλευτών είναι να έρχονται στη Βουλή, να ψηφίζουν στις ψηφοφορίες και να συμμετέχον στις διαδικασίες.
Εις ό, τι αφορά το αντικείμενο της σημερινής συζητήσεως, δυστυχώς, για όλα αυτά τα οποία εγράφησαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και κοστολογήθηκαν μάλιστα και σε διάφορους ιστοτόπους, όπως το BLOOMBERG, δεν έγινε ειδική συζήτηση.

Εγώ θέλω απλά να αναφέρω προς ενημέρωση του ελληνικού λαού κάποιο από αυτά και να παρουσιάσω τη θέση μας, τη θέση της Χρυσής Αυγής. Αναφέρεται ανακατάταξη στους συντελεστές του ΦΠΑ. Επί του προκειμένου θα είναι ολέθριο για έναν κρίσιμο τομέα της εθνικής μας οικονομίας, τον τουρισμό, να αυξηθεί στα νησιά ο ΦΠΑ, όπως αναφέρεται, ή σε κάποια από τα νησιά, όπως έχει γραφεί στον Τύπο.

Επιπλέον, θέλω να τονίσω ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων, όπως στα τσιγάρα κλπ., είναι ένας σκληρός, άδικος, αντιλαϊκός φόρος, ο οποίος πλήττει το ίδιο πλούσιους και φτωχούς και για αυτό θα πρέπει η Κυβέρνηση να προβληματιστεί επί τούτου.

Επίσης, διαβάσαμε για δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Επενδυτικού Ταμείου για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πράγματι αυτό χρειάζεται η Ελλάδα, μια τράπεζα εθνική που να είναι εθνική, να είναι κρατική. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει χρήμα για την ελληνική, για την εθνική οικονομία. Μάλιστα, διαβάσαμε με πολλή επιφύλαξη –δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ σήμερα- για αποκρατικοποιήσεις με διακρατικές συνέργειες.

Η Χρυσή Αυγή είναι αντίθετη σε κάθε αποκρατικοποίηση τομέων της οικονομίας μας που έχουν να κάνουν με την εθνική ανεξαρτησία, όπως είναι η ενέργεια, η ΔΕΗ κλπ.
Τελειώνω, απαντώντας και πάλι στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που είπε ότι για αυτόν όποιος είναι κατά του μνημονίου, υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει λάθος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline