Σάββατο 4 Ιουλίου 2020  05:43:58

Νέο άδειασμα από το Μαξίμου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν είδε κανένα πρόβλημα στην εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής. Σακελλαρίδης: «ήταν απαράδεκτο γεγονός και εισβολή. Υπεύθυνη η Πρόεδρος για τη φρουρά και ασφάλεια». Κύριο

Αντίδραση προς δημοσιογράφους: «Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι, απλώς διαμαρτυρήθηκαν;» και μετά μακρά ανακοίνωση σε αντίθεση με τις καταδικαστικές απόψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μητσοτάκης: Έκανα λάθος που ψήφισα Κωνσταντοπούλου. Απολαμβάνει μόνο της εκτίμησης της ΧΑ».

Επεισόδιο με πολιτικές προεκτάσεις και κραδασμούς. Το μεσημέρι της Τετάρτης, είκοσι περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τον "τρομονόμο" και τις φυλακές τύπου Γ'.. Υπερασπιστές τρομοκρατών και δολοφόνων πέταξαν "τρικάκια" και αποχώρησαν ενώ στη συνέχεια προσήχθησαν από άνδρες της αστυνομίας. Πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία της Βουλής μετά το 1974.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη Βουλή κάνοντας το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε σχετικά με το περιστατικό με τρόπο ακατανόητο και προκλητικό:

"Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;". Αυτή ήταν και η άμεση απάντηση της στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους πολιτικούς συντάκτες, σχετικά με το κατά πόσον την ανησυχεί μια τέτοια εξέλιξη.

Πρόσθεσε πως δεν είναι "αυτονόητη η εύκολη πρόσβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών" στον χώρο και ανέφερε πως όταν θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

Η Πρόεδρος της Βουλής έχει σοβαρές ευθύνες για την ασφάλεια και φρούρηση των χώρων της Βουλής(και του προαυλίου, όπου δεν εισέρχεται κανείς χωρίς 'έλεγχο και άδεια) επειδή η Φρουρά υπάγεται στον εκάστοτε Πρόεδρο και επιπλέον επειδή η ίδια αποφάσισε αλλαγές του επικεφαλής φρούραρχου και ανώτατων αξιωματικών.

-Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη, σχολίασε στο Twitter:

"Άθλια η εικόνα της Βουλής. Αρκετά πια με τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η Πρόεδρος στους γνωστούς αγνώστους που έχει υπερασπιστεί". Έκανε όμως και άλλες δηλώσεις σχετικά, όπως φαίνεται πιο κάτω.

Γ. Σακελλαρίδης: Η εισβολή στη Βουλή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου
«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση» και έθεσε το ερώτημα «ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;».

«Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης» κατέληξε στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΚΕ εναντίον Ζωής για την εισβολή στη Βουλή

«Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού, δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού».
Αυτός τονίζεται αρχικά σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, το οποίο προσθέτει:
«Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε "διαμαρτυρία", παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δικαίωμα των πολιτών η διαμαρτυρία
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ( στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Διαμαρτυρία που εντάσσεται στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, χαρακτήρισε το πρωτοφανές σημερινό περιστατικό της εισβολής διαδηλωτών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές.
Τη θέση αυτή που εξέφρασε η κα Κωνσταντοπούλου συμμεριζόταν νωρίτερα μέσω επίσημης ανακοίνωσης και το γραφείο Τύπου της Βουλής.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αυτή –μέσω της οποίας γίνεται μια ακόμα επίθεση κατά των Μέσων Ενημέρωσης- αναφέρει:
«Με αφορμή τη διαστρεβλωτική της πραγματικότητας «ενημέρωση», από τα γνωστά «έγκυρα» ΜΜΕ, διευκρινίζονται τα εξής προς πάσα κατεύθυνση:
Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις.

Τα πραγματικά περιστατικά:

Περί ώρα 13.15 εισήλθαν στον Προαύλιο χώρο της Βουλής περί τους 15 πολίτες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους και με ειρηνικό τρόπο εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους για τις φυλακές Τύπου Γ΄ και τη συμπαράστασή τους σε κρατουμένους οι οποίοι πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία πείνας. Οι πολίτες έριξαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια που συνοψίζουν τη διαμαρτυρία τους και κράτησαν για λίγη ώρα πανώ στην είσοδο της Βουλής, το οποίο ανέγραφε «Αλληλεγγύη στους Απεργούς Πείνας Άμεση Ικανοποίηση των Αιτημάτων τους».

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις καταγραφές, ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Οι πολίτες δεν επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, ούτε και θα είχαν τέτοια δυνατότητα, αφού ελήφθησαν προληπτικά από τη Φρουρά της Βουλής όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του κτηρίου και των ευρισκομένων εντός του. Οι πολίτες εξήλθαν οικειοθελώς του προαυλίου χώρου, αμέσως μετά τη διαμαρτυρία τους, υπό την επίβλεψη της Φρουράς της Βουλής.

Κάθε προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αισθήματος ανασφάλειας αφενός ενεργεί ως προβοκάτσια και αφετέρου δυναμιτίζει καταστάσεις σε μία περίοδο κατά την οποία επίκειται η συζήτηση στη Βουλή της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και διακυβεύεται η ζωή κρατουμένων οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Προς τους ανησυχούντες: Τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής είναι επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Η Φρουρά της Βουλής έχει την εμπειρία να αξιολογεί γεγονότα και προθέσεις και αναλόγως να κινείται, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμη και εκείνων που μπορεί να διαμαρτύρονται εναντίον του Κοινοβουλίου, όπως έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών».

-Αμοιβαία μετακίνηση Κωνσταντοπούλου – Πανούση εισηγείται σοβαρά και ασόβαρα το Ποτάμι

Να κάνει «τράμπα» την Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Γιάννη Πανούση από την βουλή στο Δημ. Τάξεως προτείνει στον πρωθυπουργό ο κ. Στ. Θεοδωράκης με αφορμή όσα ευτράπελα συμβαίνουν εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Ιδού το non paper που εξέδωσε μεταξύ αστείου και σοβαρού το Ποτάμι (λόγω και της πρωταπριλιάς) :

«Είναι προφανές πια ότι από την κυβέρνηση έχουν γίνει κραυγαλέα άστοχες επιλογές προσώπων. Μια πρόχειρη λύση, που θα προτείναμε στον κύριο Τσίπρα θα ήταν μια αμοιβαία κι επωφελής για όλους μετακίνηση: η κυρία Κωσταντοπούλου να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κύριος Πανούσης να αναλάβει τη θέση της στην Προεδρεία της Βουλής. Είναι βέβαιο ότι με αυτή τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους στο εξής εκτός Βουλής, το δε Κοινοβούλιο θα ανακτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρεία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού- όπως ο κ. Πανούσης- που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του».

"Η κυβέρνηση αντί για εξεταστική θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα θέματα", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση και την Πρόεδρο της Βουλής.

Βολές κατά της επιλογής της κυβέρνησης να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, αλλά και δριμεία επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Η Βουλή έχει μετατραπεί σε αρένα... Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που την ψήφισα δεν απολαμβάνει πλέον της προσωπικής μου εμπιστοσύνης, της αντιπολίτευσης, και σιωπηλά πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ... Απολαμβάνει μόνο της εκτίμησης της ΧΑ", δήλωσε ο τέως υπουργός, αναφορικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε έντονα τη χρησιμότητα των εξεταστικών, τονίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση μετά βεβαιότητας οδηγεί σε πόλωση και αντιπαράθεση. "Η κυβέρνηση αντί για εξεταστική θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα θέματα (...) Κάθε μήνας που περνάει και δεν λύνεται το χρηματοδοτικό πρόβλημα η αγορά στενεύει... Κινηθείτε γρήγορα αντί να ασχολείστε με εξεταστικές και τη διαχείριση πολιτικών εντυπώσεων, γιατί η πολιτική σας θα έχει επίπτωση στην οικονομία" προέτρεψε την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός.

"Η κυβέρνηση έχει πολιτική και επιχειρησιακή αδυναμία για σχέδιο μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι έχει κρυφή ατζέντα, όντας εξαιρετικά χαλαρή σε θέματα νόμου και τάξης και στο μεταναστευτικό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline