Σάββατο 4 Ιουλίου 2020  05:16:12

Μετά το ζεύγος των δυο υπουργών Δρίτσα- Χριστοδουλοπούλου, η επίσημη σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης σε ανώτατη κρατική θέση. Αναμένονται αποκαλύψεις από Συγγρού για στενούς συγγενείς ανθρώπων του Μαξίμου και άλλων. Κύριο

ΝΔ για τους διορισμούς Κατρούγκαλου: Αυτό είναι το νέο ήθος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Κατρούγκαλος, αφού διόρισε τους συνεργάτες του γραφείου του, προχώρησε και στο διορισμό της συμβίας του υπουργού Δικαιοσύνης ως πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)».

Αναφέρει στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει

«Πρώτη φορά στην ιστορία δύο ζευγάρια υπουργών βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τόσο το ζεύγος Δρίτσα, όσο και το ζεύγος Παρασκευόπουλου.
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Κατρούγκαλου και αυτό είναι το νέο ήθος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

Παράλληλα κύκλοι της Συγγρού υποστηρίζουν ότι θα δώσουν σύντομα στη δημοσιότητα κατάλογο στενών συγγενών ανθρώπων του Μαξίμου( εξάδελφος, ανηψιός, κόρη, πατέρας κλπ)που τοποθετήθηκαν σε διάφορες θέσεις της Κυβέρνησης , του ΣΥΡΙΖΑ σε Βουλή και Ευρωκοινοβούλιο και της ανώτατης διοίκησης. Ηδη κυκλοφορούν τα σχετικά ονόμαστα.

Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ορίστηκε η Ιφιγένεια Καμτσίδου από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η Ιφιγένεια Καμτσίδου έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Νίκο Παρασκευόπουλο, του οποίου είναι εδώ και χρόνια σύντροφος, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Η κ. Καμτσίδου, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κα Καλτσίδου θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Κέντρου αύριο, αφού εξαιτίας λάθους δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί το ΦΕΚ του διορισμού της.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση «με την οποία ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βουτση, το λόγο που ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Ιωάννη Χρυσουλάκη, με τη συμπλήρωση μόλις πέντε μηνών από την αξιοκρατική επιλογή του και μιας εβδομάδας από το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, καθώς και το λόγο που δεν ακολουθήθηκε η πεπατημένη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να πληροφορηθεί «ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει η νέα πολιτική ηγεσία μέσω της επιλογής της κυρίας Καμτσίδου; Της κομματικής εύνοιας; Της πελατειακής σχέσης; Του νεποτισμού; Ή και των τριών μαζί»;

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline