Τετάρτη 27 Μαϊου 2020  16:11:07

Ο Τσίπρας με το άγχος για τα χρήματα, που τελειώνουν στα δημόσια ταμεία. Με ελπίδες ζήτησε από τη Μέρκελ την επιτάχυνση των διαδικασιών για πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου. Κύριο

Διαψεύδονται τελικά οι δήθεν ηρωικές διαρροές ότι ο Τσίπρας θα έλεγε στην Μέρκελ «εμείς κάναμε κατά 70% όσα συμφωνήσαμε να κάνει και εσύ το υπόλοιπο 30%». Μαξίμου: Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση.

Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με το Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία κράτησε μια περίπου ώρα. Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό μάλλον σε κλίμα αμηχανίας αλλά και δυσκολιών, μετά τα σύνορα της χρεωκοπίας, που έχει φτάσει η χώρα μας.

Με κρυφό αίτημα, που δεν ανακοινώθηκε, να βιαστούμε τώρα για το κλείσιμο της συμφωνίας όταν μέχρι προχθές δηλώναμε ότι έχουμε χρόνο Μάιο και Ιούνιο. Μετά τη συνάντηση οι γερμανικές πηγές δεν έκαναν σχόλια( θα συμβεί μετά 2-3 ημέρες) ,ενώ οι ελληνικές ήταν πολύ προσεκτικές τελικά. Δεν επιβεβαίωσαν τις παλληκαρίσιες διαρροές πως θα προσήρχετο και τι θα αξίωνε ο κ. Τσίπρας.

Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά, κατά την κυβέρνηση, βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Σύμφωνα και με όσα ανέφερε νωρίτερα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Ανγκελα Μέρκελ την επίσπευση των διαδικασιών που θα φέρουν μια λύση ώς το τέλος του μήνα και σε κάθε περίπτωση πριν από την επόμενη λήξη των ομολόγων της ΕΚΤ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline