Κυριακή 12 Ιουλίου 2020  22:07:49

Αναδιπλώθηκε ο νταής Κοντονής. Διαψεύδει τον εαυτό του ενόψει... Grexit από FIFA και UEFA: «Ουδέποτε απειλήσαμε... Θα κάνουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο». Κύριο

Τζάμπα μάγκας ο υφυπουργός Αθλητισμού όλο αυτό τον καιρό, ανυποχώρητος και δήθεν ασυμβίβαστος, οπισθοχωρεί κατά Κράτος. Διαβεβαιώσεις ότι θα γεφυρωθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, το χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και ΕΠΟ, FIFA και UEFA σχετικά με το περίφημο αθλητικό νομοσχέδιο, έδωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός έδειξε τώρα, συμβιβαστικός και διαλλακτικός για τροποποιήσεις κατά την έναρξη της επεξεργασίας του αθλητικού νομοσχεδίου από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη. Ήδη, εμείς από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες».

Ο κ. Κοντονής έδειξε διαλλακτικός, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «...δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο. Μας ενδιαφέρει να βάλουμε τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας. Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη.

Ήδη, από τις προτάσεις φορέων και διεθνών οργανισμών έχουμε υπ' όψιν να ανακοινώσουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο και προσθήκες», δήλωση που εκλαμβάνεται ως μία μορφή «οπισθοχώρησης» στην κόντρα με τις διεθνείς ομοσπονδίες που απειλούν τον ελληνικό αθλητισμό με το λεγόμενο «Grexit».

Ο υφυπουργός αθλητισμού πρόσθεσε ότι οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, την προσεχή Τετάρτη, ενώ οι τελικές θέσεις θα διατυπωθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου.

Από τα παραπάνω είναι πλέον ορατό πως δεν υπάρχει διάθεση για ρήξη με την UEFA και τη FIFA για το περίφημο νομοσχέδιο και όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε γεφύρωση του χάσματος, μεταξύ της πολιτείας, της ΕΠΟ, της FIFA και της UEFA.

Ουσιαστικά, το επόμενο 10ήμερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, την Τετάρτη. Το επόμενο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο, αφού το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί 4-5 Μαΐου.

Αντιδράσεις από ΑΝ.ΕΛ. και αντιπολίτευση

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, πως παρά τις εξηγήσεις του κυβερνητικού στελέχους, η Νέα Δημοκρατία, διά του εισηγητή της, Κώστα Κουκουδήμου, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου: «Ξέρετε τι θα σημαίνει ένα αθλητικό Grexit; Θα καταρρεύσει η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος, προτρέποντας τον Σταύρο Κοντονή να οπισθοχωρήσει, έστω και την ύστατη στιγμή.

Αντίστοιχες ήταν οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επίσης, δεν κρύβουν την αντίθεσή τους. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, τόνισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το αθλητικό νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ένα Grexit του ποδοσφαίρου είναι πιο ισχυρό από αυτό της οικονομίας. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Ο Κοντονής προσπαθεί να σπάσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά δεν μας λέει με τι θα το αντικατασταθεί. Από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν νομίζω ότι μπορεί να ψηφιστεί. Διαφωνούμε, ναι. Το θέμα θα πάει σε αντιπαράθεση. Δεν μπορείς να καταργείς κάτι χωρίς να υπάρχει πρόταση».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline