Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  08:57:32

Το πρώτο Infographic του Μητσοτάκη, ενδεικτικό για την έκταση της οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και άλλος κατάλογος με 50 στενούς συγγενείς σε υπουργικά γραφεία και ΔΕΚΟ. Κύριο

Η αμήχανη απάντηση της Ρ. Δούρου για τον αδελφό της. Μαξίμου και κορυφαίοι υπουργοί πρωταγωνιστούν σε διορισμούς συγγενών κάθε βαθμού και οικογενειακών φίλων.

 

-Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο facebook ένα γράφημα με τα ονόματα των συγγενών των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προσληφθεί σε κυβερνητικά και υπουργικά γραφεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κατάλογος ελλιπής, αφού διαμορφώνεται ήδη κατάλογος με 50 διορισμούς συγγενών στελεχών του Μαξίμου και κορυφαίων Υπουργών σε Υπουργικά γραφεία και ΔΕΚΟ. Σύζυγοι υπουργών, πατέρες, αδελφοί και αδελφές επίσης Υπουργών και αναπληρωτών, εξαδέλφια και κουμπάροι κλπ. Περιπτώσεις, οι οποίες άρχισαν ήδη να συζητούνται ευρύτερα.
Μάλιστα συνοδεύει το γράφημα με το σχόλιο «Ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά!».

Με τίτλο "Συγγενείς στην Κυβέρνηση της Αριστεράς" το Infographic παραθέτει σειρά συγγενών - συζύγων - συντρόφων κυβερνητικών στελεχών που έχουν θέσεις σε υπουργεία και δημοσίους οργανισμούς, όπως ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι ανιψιοί του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο αδελφός και ο σύντροφος της Ρένας Δούρου κ.α.

Η τελευταία μάλιστα έσπευσε να απαντήσει μέσω Facebook γράφοντας τα εξής:

"Λυπάμαι που μπαίνω και πάλι στην διαδικασία να εξηγώ αυτά που θεωρώ αυτονόητα για όσους/όσες κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Η περιφέρεια Αττικής δεν ανήκει στην Δούρου, δεν έχω βάλει φούξια κουρτίνες στο γραφείο ούτε έχω προσθέσει αυτό που λένε πολλοί "προσωπική πινελιά". Η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στον λαό, έτσι οι όποιες αλλαγές, διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, του διευθυντή του γραφείου μου κ.ο.κ δημοσιεύονται σε ΦΕΚ. Θα περίμενε κανείς από πολιτικούς που θέλουν να θεωρούνται σοβαροί και να έχουν και ηγετικές φιλοδοξίες αν μη τι άλλο να κάνουν τα βασικά, δηλαδή να ψάχνουν. Εκτός κι αν κρίνουν εξ ιδίων τ' αλλότρια.

ΥΓ: Ο Γιάννης Μπενίσης ως ενεργός πολίτης τα τελευταία 40 χρόνια έχει κληθεί πολλές φορές να συμμετέχει από δημόσια θέση και έχει αρνηθεί. Αφού τον θέλουν τοσο πολλοί ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί..."

Πάντως, το Infographic του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε πολλά σχόλια στο Facebook, στην πλειοψηφία τους αρνητικά, στη λογική του "κοίτα ποιος μιλάει".

info

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline