Τετάρτη 1 Απριλίου 2020  06:43:24

Η Φώφη Γεννηματά θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά τον Βενιζέλο το τέλος Μαΐου αλλά εξορκίζει τη μοναξιά της στο 1% πλέον: « Όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ ας πάει. Δεν θα πάρει και το ΠΑΣΟΚ μαζί του...» Κύριο

Τα βέλη της σε όσους προωθούν ζυμώσεις που θέλουν κοινό μέτωπο αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού ενάντια στην κυβέρνηση έριξε η Φώφη Γεννηματά δηλώνοντα για μια ακόμη φορά παρούσα για την προεδρεία.

Οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι έντονες με κύκλους γύρω από τον πρόεδρο να του συστήνουν να τρενάρει όσο μπορεί την διαδικασία διαδοχής του, παρακολουθώντας τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Τσίπρα. Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα να σχηματιστεί ένα ενιαίο μέτωπο των λεγόμενων ευρωπαϊκών κομμάτων της βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενιαία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόταση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ειδικά από τους διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη τηλεόραση του Αντένα και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε τα εξής: "Οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογικής συνεργασίας, συμπράξεων, μετώπων ή όπως αλλιώς και αν ονομαστούν με τη ΝΔ, δεν ξέρω αν και ποιους πράγματι απασχολεί, δεν μπορεί να αφορά σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ" ανέφερε και συμπλήρωσε: "Αυτό δεν είναι απλά μια προσωπική μου άποψη, είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών και της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα της κυβερνητικής και όχι βέβαια εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ υπήρξε μια εθνική ανάγκη, για μια συγκεκριμένη περίοδο για συγκεκριμένους λόγους. Ο κύκλος αυτός έκλεισε".

Σε έντονο ύφος η κα. Γεννηματά σημείωσε: "Όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ, ας πάει μόνος του. Δεν θα πάρει και το ΠΑΣΟΚ μαζί του".
"Για εμάς πολλές από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων ήταν αναγκαστικές για να μην τσακιστεί στα βράχια η χώρα με πολύ πιο επώδυνες για τους πολίτες συνέπειες. Σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζει ιδεολογικά και πολιτικά τον εαυτό του σε αυτές τις πολιτικές επιλογές. Δεν είμαστε, ούτε γίναμε , ούτε θα γίνουμε νεοφιλελεύθεροι." συνέχισε στην πρωινή εκπομπή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κρύψει τις βλέψεις της για τη θέση του προέδρου.

Τα μέτρα θα έχουν υπογραφή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης, η κα. Γεννηματά δήλωσε πως "τα μέτρα, όποια και αν φέρει η κυβέρνηση, θα έχουν υπογραφή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ". Σχολιάζοντας δε την αντικατάσταση Βαρουφάκη από διαπραγματευτική ομάδα εκτίμησε πως πρόκειται για "ομολογία αποτυχίας της διαπραγματευτικής πολιτικής όλο αυτό το διάστημα. Μια πολιτική και μια γραμμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χάραξε, που την υποστήριξε όλο αυτό το διάστημα και νομίζω ότι αυτή την ώρα καταλαβαίνει ότι επί 3 μήνες έχασε χρόνο, στράγγιξε και τα τελευταία αποθέματα ρευστότητας και αλλάζει γραμμή".

"Δυστυχώς παρατηρούμε ότι αν και έχουμε μια διαπραγμάτευση καλά θεατρικά σκηνοθετημένη, δεν υπήρχε σχέδιο σε αυτήν και ουσία. Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές, αλλά δεν ξέρουμε τι διαπραγματεύεται όλο αυτό το διάστημα η Ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει παρουσιάσει αυτό το σχέδιο ούτε στον Ελληνικό λαό ούτε στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις".

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline