Σάββατο 11 Ιουλίου 2020  20:34:19

Κράξιμο από το ΠΑΣΟΚ σε δύο παλαιοπασόκους, αλαζόνες και τιμητές στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτίνα Άννα Βαγενά ο υφυπουργός ΥΠΕΘΑ. Κύριο

Άγριος καυγάς στον αέρα Βαγενά - Γρηγοράκου για τα 'λαμόγια' του ΠΑΣΟΚ, συνέχεια άλλων προκλήσεων της κατά του Κινήματος (επεισόδιο με Α. Λοβέρδο), που έχουμε αναφέρει. Οι ανακοινώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πρωτοφανή ενέργεια του υφυπουργού με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Τις τα έχουμε μαζέψει στη Χαριλάου Τρικούπη από καιρό τώρα. Έτσι μια ακόμη πρόκληση, ένας ακόμη προσβλητικός χαρακτηρισμός της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά ήταν αρκετός για να βάλει 'φωτιά' στο σκηνικό της εκπομπής Mega Σαββατοκύριακο.

Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης, η κ. Βαγενά, ψιθύρισε τη λέξη 'λαμόγια'. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος όμως την 'έπιασε' και εξοργίστηκε με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση.

"Θα σου πω εγώ σε ποια υπουργεία γύριζες από το πρωί μέχρι το βράδυ, που θα με πεις εσύ λαμόγιο. Επειδή ξέρω την ιστορία σου και λυπάμαι πάρα πολύ.

Ξέρω και όλους τους προηγούμενους υπουργούς πολιτισμού και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που γύριζες και τι έκανες", είπε χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής".

Οργισμένη ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για Βαγενά: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Ακολούθησε σκληρή, προσβλητική σχεδόν ανακοίνωση από την Χαριλάου Τρικούπη.
Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

«Η κα Άννα Βαγενά υπήρξε κάποτε καλή ηθοποιός. Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009 και αποδέχθηκε την βουλευτική ιδιότητα και μετά από παραίτηση βουλευτή το 2012 για να υποστηρίξει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της. Ιδού μερικές από τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια :

Δήλωση 1η: 6/03/2012: «Εγώ δεν ήμουν ΠΑΣΟΚ. Το 2009 μόνο την νύχτα των εκλογών πέρασα από τα γραφεία του κόμματος.»

Δήλωση 2η: 4/04/2012: «Δεν έχω αποφασίσει με ποιό κόμμα θα κατέβω. Το ΠΑΣΟΚ δεν με έχει προσεγγίσει.»

Δήλωση 3η: 19/05/2013: «ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ δεν με θέλουν.»

Δήλωση 4η: 12/11/2014: «Εγώ ΕΝΦΙΑ δεν πληρώνω πάντως.»

Δήλωση 5η: 25/2/2015: «Ο Τσίπρας είναι κάτι σαν τον Ιησού Χριστό της Αριστεράς.»

Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια για να κατανοήσουμε τις παραστάσεις της κυρίας Βαγενά στη Βουλή στα ΜΜΕ!
Επιτίθεται τώρα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Δεν ασχολείται με την προγραμματική συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ που την δέχθηκε στους συνδυασμούς του!
Η έλλειψη στοιχειώδους αυτοσεβασμού είναι εμφανής. Όπως και η αγωνία της για να «γλείψει» όποιον μπορεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους προσωπικούς της στόχους.

Ήταν ΠΑΣΟΚ, όταν πίεζε για να εξασφαλίσει επιχορηγήσεις για το θέατρό της, παρασιτώντας ως «καλλιτεχνικός περίγυρός» του.
Ήταν οπαδός του κ. Γ. Παπανδρέου εν όψει εξουσίας το 2009 και μετά φυσικά είχε συχνές παρουσίες στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Ήταν εθελοντής υποψήφια ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ το 2012, αλλά δεν την δέχθηκαν.

Και τώρα αυτογελοιοποιείται υμνώντας θεολογικά τον Πρωθυπουργό και καθυβρίζοντας βουλευτές, ελπίζοντας να την προσέξει κάποιος, προφανώς για να εξασφαλίσει τις πολύτιμες επιχορηγήσεις .

Άξιος ο μισθός της! Ας την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπόδειγμα πολιτικής οντότητας.
Ελπίζουμε μόνο να πληρώσει τώρα τον ΕΝΦΙΑ του 2015.»
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
"Πόλεμος" Τόσκα με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μία ακόμη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Πρώτο Θέμα) για χρήση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Τόσκα, για μετάβασή του στο Αίγιο.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες επιτίθενται στο στέλεχος της κυβέρνησης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρακτική και το ήθος του, ενώ ο ίδιος απαντά κάνοντας λόγο για "μονταζιέρα" και "ελλειψη σοβαρότητας".

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κ. Τόσκα έχει ως εξής:
«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας! Αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο

"Πρώτο Θέμα" για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο!
Παρεμπιπτόντως, εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση. Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όσο για το ελικόπτερο, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές. Τέλος, από πότε ονομάζεται "παρακράτος" το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;

Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».

«Το μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν διατίθεται για την μεταφορά των Υπουργών» σχολιάζει ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας στις δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ. Ολόκληρη η δήλωση ακολουθεί:

«Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Τόσκα σχετικά με τη χρήση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ είναι δυστυχώς χειρότερη της ίδιας του της πράξης. Είναι λυπηρό ότι ακόμη και τώρα αδυνατεί να καταλάβει, ότι το μοναδικό ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν διατίθεται για την μεταφορά των Υπουργών, αλλά για να μεταφέρει ασθενείς. Ας αφήσει στην άκρη την γνωστή τακτική της κατασκευής φανταστικών εχθρών και έστω και αυτή τη στιγμή ας ζητήσει δημόσια συγγνώμη».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ τονίζει τα εξής:
«Ο κ. Τόσκας ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και ως μέλος του τομέα άμυνας του ΠΑΣΟΚ έδινε την εικόνα επίμονου αλλά σεμνού ανθρώπου. Τι είναι αυτό που τον άλλαξε; Προφανώς αυτό που τον οδήγησε στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να δεχθεί να είναι υφιστάμενος του κ. Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»:
«Πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία παντελώς στερούνται σοβαρότητας!

Αποκαλύπτουν ωστόσο καθαρά το ότι η μονταζιέρα της Συγγρού έχει μετακομίσει στο "Πρώτο Θέμα" για να βυσσοδομεί εκεί με πλήρες ωράριο!

Παρεμπιπτόντως, εάν ο συντάκτης είχε κάνει τον κόπο να με ρωτήσει γιατί πήγα στο Αίγιο επειγόντως και με ελικόπτερο, θα μπορούσε ίσως και να είχε βγάλει είδηση.

Πήγα στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως, μετά από συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για να συναντηθώ με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία που ήδη βρισκόταν στο εκεί εργοστάσιο των ΕΑΣ, ώστε να τους ενημερώσω για τις δυνατότητες της επιχείρησης και να εξετάσουμε τα περιθώρια συνεργασίας, σύμφωνα με το πνεύμα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όσο για το ελικόπτερο, αυτό ανήκει επιχειρησιακά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά τη δίωρη απουσία του, υπήρχαν και άλλα ιπτάμενα μέσα διαθέσιμα για αεροδιακομιδές.

Τέλος, από πότε ονομάζεται "παρακράτος" το αίτημα για διαφάνεια στις συναλλαγές ιδιοκτητών ΜΜΕ και αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων;

Άπαξ δια παντός, ενημερώνω τους συντελεστές αυτής της κυριακάτικης φυλλάδας, αλλά και τους πάτρωνές τους, ότι δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχτώ τον οχετό σπίλωσης και κατασυκοφάντησής μου, όντας προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές που εκπροσωπεί η σημερινή κυβέρνηση, την οποία τάχθηκα να υπηρετήσω».

Η απάντηση από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Με μία ανακοίνωση-παραλήρημα ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας παραδέχεται και επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ότι πήρε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να πάει στο... Αίγιο και τον ευχαριστούμε γι'αυτό.
Ισχυρίζεται ο κ. Τόσκας ότι πήγε στο Αίγιο εκτάκτως και επειγόντως για να συναντηθεί με Ρώσους. Βεβαίως, μέχρι και οι οδηγοί του ΚΤΕΛ γνωρίζουν ότι σε μιάμιση ώρα θα ήταν εκεί με το υπουργικό αυτοκίνητο και την άνεσή του. Κι ενώ υποτίθεται ότι η μετάβασή του στο Αίγιο ήταν επείγουσα, ο κ. Τόσκας πρόλαβε να φωτογραφηθεί με τους τοπικούς άρχοντες... Τι εννοεί ο υφυπουργός ότι η ρωσική αντιπροσωπεία βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο εργοστάσιο της κρατικής εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο; Έφοδο έκαναν οι Ρώσοι;

Αναρωτιόμαστε πού την είδε την μονταζιέρα ο κ. Τόσκας. Εκείνος δεν είναι πού στέκεται μπροστά από το ελικόπτερο στη φωτογραφία;

Σε περίοδο κρίσης ο κ. Τόσκας πήρε το ελικόπτερο για να πάει στην Αχαϊα, προφανώς στο πλαίσιο του... λιτού βίου, αδιαφορώντας για το κόστος που θα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι.

Ευχαριστούμε επίσης τον υφυπουργό κ. Τόσκα για τον αποκάλυψή του ότι το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την συμπαραγωγή όπλων με τους Ρώσους.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline