Παρασκευή 3 Απριλίου 2020  18:55:39

Κάτι κινείται στο ΠΑΣΟΚ. Κάπου 30 χιλιάδες πολίτες ψήφισαν για εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ. Κερδίζει σε επιρροή ο Ανδρέας Λοβέρδος για διάδοχος του Ευαγ. Βενιζέλου. Κύριο

Φέρονται να έλαβαν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές ένας στους δέκα ψηφοφόρους του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 4,68% και 289.482 ψήφους.

Άλλοτε ξεπερνούσαν, από τη δεκαετία του 1990, τους εκατοντάδες χιλιάδες ως στελέχη μέλη και οπαδοί. Με αποκορύφωμα βέβαια το υπερβολικό και φουσκωμένο ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων το 2003 για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, την οποία κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στελέχη, οπαδοί και διάφοροι φίλοι και περιστασιακοί. Οι μισοί περίπου φέρονται να ψήφισαν στη διαμάχη Παπανδρέου- Βενιζέλου. Όμως δεν είναι πεθαμένος οργανισμός το ΠΑΣΟΚ σήμερα.. 30 χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη συνέδρων που θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος στις 14 Ιουνίου.

«Αυτό δείχνει ότι έχουμε πιθανότητες ανάκαμψης. Έχουμε βαθιές ρίζες στην κοινωνία», δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Real FM, χωρίς να σχολιάσει αν ο αριθμός συμμετοχής ήταν μικρός ή μεγάλος. Ο Λοβέρδος φαίνεται ότι τελικά θα αναμετρηθεί με την Φώφη Γεννηματά και συνεχώς κερδίζει σε εντυπώσεις για την πολιτική του δράση και μαχητικότητα.

Και πρόσθεσε για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Κοιτάξτε, βγάλαμε συνέδρους. Άρα η τυπική προϋπόθεση για να είναι ένας υποψήφιος πρόεδρος έχει πια υπάρξει. Η αίσθηση που έχω -γιατί πρέπει πάντα να ξέρεις γιατί μιλάς- εγώ και θέλω να το κάνω αυτό και απ' ό,τι φαίνεται θα είμαι».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς προχωράει η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τι προσδοκίες υπάρχουν από το Συνέδριο, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε:

«Οι διαδικασίες της Κυριακής που έγιναν και ανεδείχθησαν οι σύνεδροι ήταν μια απόδειξη ότι εμείς είμαστε ως κόμμα -αν το παρομοιάζαμε με ψάρι- δεν είμαστε αφρόψαρο, να το πιάνει ο πρώτος ψαράς και να το τελειώνει. Μάλλον ψάρι του βυθού είμαστε. Γιατί προσήλθαν 30.000 στις κάλπες. Όσο κι αν εδώ κι εκεί κάποιος μπορεί να παραπονέθηκε για κάποια αταξία, προσήλθαν 30.000. Και οι δυνάμεις μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον φοιτητικό χώρο και στον συνδικαλισμό δείχνουν ότι εμείς έχουμε πιθανότητες ανάκαμψης.

Δεν υπάρχει βεβαιότητα, αλλά πάντως πιθανότητες ανάκαμψης έχουμε. Ό,τι συμφορά ήταν να μας βρει μας βρήκε. Μας βρήκαν όλες οι συμφορές. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το πάθαμε. Και τώρα πιστεύω, αν δείξουμε σοβαρότητα, μπορούμε τις επόμενες μέρες να πάμε και στο συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού, καινούργιου αρχηγού, που θα μας φέρει αρκετό κόσμο πάλι κοντά μας», επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline