Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  13:48:57

Γάμος ... αλά τουρκικά στη Θεσσαλονίκη

«Μόδα» τείνει να γίνει για αρκετούς Τούρκους, να επισκέπτονται την πόλη της Θεσσαλονίκης, συνοδεία πλήθους συγγενών τους, και με την ευκαιρία αυτή να παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο τουρκικό προξενείο, που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Ολοένα και περισσότερες νύφες, συνοδευόμενες από τους γαμπρούς, περνούν την είσοδο του προξενείου μαζί με φίλους και συγγενείς καθώς έχουν επιλέξει να παντρευτούν όχι στη χώρα τους, αλλά στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας έτσι τον γάμο τους με το γαμήλιο ταξίδι.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε το τουρκικό προξενείο στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, παρατηρείται μια αύξηση γάμων τα τελευταία χρόνια. Ενώ κάποιοι δειλά δειλά, μετρημένοι στα δάχτυλα, επέλεγαν τη «Νύμφη του Θερμαϊκού», για να ενώσουν τις ζωές τους με το έτερον ήμισύ τους, το 2014 τελέστηκαν είκοσι πολιτικοί γάμοι, ενώ φέτος -μέχρι τον Μάιο- έγιναν ήδη εφτά γάμοι και υπάρχουν άλλες εφτά αιτήσεις.

«Ενώ το νούμερο πριν από πέντε χρόνια ήταν μηδενικό, προχωράει μια διαδικασία με τους γάμους των Τούρκων υπηκόων. Γίνεται στους χώρους του προξενείου και στη συνέχεια επιλέγουν να μείνουν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ το καλοκαίρι προτιμούν τη Χαλκιδική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Στέφανος Χατζημανώλης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline