Σάββατο 6 Ιουνίου 2020  02:06:19

Ποιοί υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί την κοπάνησαν χθες από τη Βουλή. Δεν συζητήθηκε ούτε μία από τις δέκα ερωτήσεις βουλευτών. Τσιμουδιά για το φαινόμενα από την Ζωή Κ. που δήλωνε ότι δεν θα το επιτρέψει. Κύριο

Δικαιολογίες και προφάσεις διάφορες. Πλήρης αγνόηση των δήθεν αυστηρών εντολών της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχουν καταστεί διάτρητες. Κοπάνα λόγω τριημέρου ή κρίσιμες υποχρεώσεις; Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της Ολομέλειας σήμερα το πρωί θύμισε εποχές απαξίωσης του κοινοβουλευτικού έργου.

Φαινόμενο απαξίωσης και διάλυσης, κρίσης του θεσμού της Βουλής. Από τις δέκα επίκαιρες ερωτήσεις χθες δεν απαντήθηκε καμία. Από αυτές οι εννέα αφορούσαν ευρύτερο χώρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μια απευθυνόταν στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης γνωστοποίησε ότι όλες οι ερωτηςεις ακυρώθηκαν λόγω κωλύματος Υπουργών με τον κ. Λαφαζανης να επικαλείται ως δικαιολογία προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό( Ρωσια), τον αναπληρωτή Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου συνάντηση με ομόλογό του της Παλαιστίνης, τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης δεν έδειξε πάντως να πείθεται από τις δικαιολογίες των Υπουργών σχολιάζοντας με νόημα: «Επειδή γνωρίζω ότι παρακολουθεί η Πρόεδρος της Βουλής θέλω να πω ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια, είναι γνωστά στο Υπουργείο εδώ και καιρό. Δεν προγραμματίζονται 1-2 ημέρες πριν από τη συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων». Αποτέλεσα της ...«κοπάνας» των Υπουργών ήταν να μη συζητηθεί καμία ερώτηση –γεγονός πρωτοφανές για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο- και η διαδικασία να αρχίσει απευθείας με τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη για τα δημόσια έργα. Η Πρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε ούτε τότε να παρέμβει ούτε αργότερα και να καυτηριάσει το φαινόμενο προσβολής και απαξίωσης της Βουλής αλλά και της ίδιας για όσα υποσχόταν και δεσμευόταν για τη συμπεριφορά των υπουργών απέναντι στους βουλευτές

. . ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισερχόμεθα στην ανάγνωση των διαγραφών των επικαίρων ερωτήσεων, οι οποίες θα προγραμματιστούν για συζήτηση την άλλη Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015. Υπενθυμίζω στο Σώμα ότι με την από 2-4-2015 ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων οι επίκαιρες ερωτήσεις που διαγράφονται λόγω κωλύματος Υπουργών επαναπροσδιορίζονται για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση που έχουν δηλώσει ότι μπορούν να απαντούν οι Υπουργοί.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις που διαγράφονται σήμερα είναι:

Από τον Πρώτο Κύκλο, προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Λαφαζάνη. Η αιτιολογία είναι αντικειμενική, γιατί υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι. Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 228/18-5-2015 και την υπ' αριθμόν 231/18-5-2015.

Από τον Δεύτερο Κύκλο οι ερωτήσεις είναι προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Τσιρώνη. Η αιτιολογία διαγραφής είναι η επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 238/19.5.2015, η υπ' αριθμόν 206/12.5.2015, η υπ' αριθμόν 1402/1.4.2015 και η υπ' αριθμόν 546/6.3.2015.

Από τον Τρίτο Κύκλο οι ερωτήσεις είναι προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου. Η αιτιολογία διαγραφής είναι η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας της Παλαιστίνης. Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 227/18.5.2015, η υπ' αριθμόν 243/19.5.2015 και η υπ' αριθμόν 244/19.5.2015.

Τέλος, στην τελευταία ενότητα διαγράφεται η ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά. Η αιτιολογία διαγραφής είναι η συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 178/4.5.2015.
Το σχόλιο εγώ θα το κάνω – κι επειδή ακούει η Πρόεδρος της Βουλής, γι' αυτό κάνω και το σχόλιο, γιατί ξέρω και τι θα κάνει: Προγραμματισμένα ταξίδια δεν προγραμματίζονται μία ή δύο μέρες πριν. Υποθέτω ότι τέτοια ταξίδια είναι πολλές μέρες πριν προγραμματισμένα. Αν δούμε και τις ημερομηνίες, ο τίτλος «επίκαιρη» έχει ήδη φύγει.

Αναλυτικά ο κατάλογος των ερωτήσεων οι οποίες δεν συζητήθηκαν:

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Παρασκευής 29 Μαΐου 2015 ώρα 10.00΄

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

1.- Η με αριθμό 238/19-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Καστοριάς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Ευάγγελου Διαμαντόπουλου προς τον Υπουργό αΠαραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της Λίμνης Ορεστιάδας (Καστοριά) από την ύπαρξη και αναπαραγωγή των γουνοφόρων ζώων μινκ.

2.- Η με αριθμό 227/18-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλουπρος τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την επέκταση του δικτύου χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα στις αγροτικές περιοχές του Νομού Καβάλας.

3.- Η με αριθμό 231/18-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Πειραιά του Ποταμιού κ. Νικολάου Ορφανού προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας για τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης.

4.- Η με αριθμό 243/19-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ.Νικολάου Μωραϊτη προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό στο ζωικό κεφάλαιο της Χώρας.

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)

1.- Η με αριθμό 228/18-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Γεωργαντά προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την καθυστέρηση της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕ.Σ.Π.Α.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ορισμένων έργων και δραστηριοτήτων.

2.- Η με αριθμό 244/19-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Πειραιά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίαςΔιαμάντως Μανωλάκου προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καιΟικονομικών, σχετικά με την μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

3.- Η με αριθμό 206/12-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χρήστου Καραγιαννίδη προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την καθυστέρηση των πληρωμών προς τους συνεταιρισμούς των Υλοτόμων του Κάτω Νευροκοπίου του Νομού Δράμας από το Πράσινο Ταμείο.

4.- Η με αριθμό 178/4-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νικολάου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Επικρατείας, σχετικά με την προσφυγή στη δικαιοσύνη των τηλεοπτικών σταθμών για τις αποφάσεις του Υπουργού Επικρατείας με βάση τις οποίες τους επιβλήθηκαν αναδρομικά τέλη χρήσης συχνοτήτων.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)

1.-Η με αριθμό 1402/1-4-2015 Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Γεωργίου Δημαρά προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τα μέτρα προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων και την καθυστέρηση στην Ανάρτηση Δασικών Χαρτών.
2.- Η με αριθμό 546/6-3-2015 Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Ποταμιού κ. Γεωργίου Αμυρά προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline