Σάββατο 6 Ιουνίου 2020  02:11:38

Tον στραπατσάρουν διαρκώς και αυτός κάνει χιούμορ με την ..παραίτησή του. Το Μαξίμου τον έχει παραγκωνίσει τελείως από τις υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις και άφησε να τον εξευτελίσουν χθες και με το θέμα της Παναρίτη. Κύριο

Τελειώνει μέσα στον Ιούνιο. Ολοφάνερη πλέον η απαξίωση του Γιάννη Βαρουφάκη στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό τώρα, με συνέπεια να θεωρείται πρόσωπο χωρίς σοβαρές προτάσεις και εξουσίες.

Ευτελιζόμενος και υποβαθμιζόμενος συνεχώς, παριστάνει ότι αυτός θα αποφασίσει πότε θα αντικατασταθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

-Κατάφωρα πρόωρες χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του, μετά το μπαράζ αντιδράσεων που έχει προκληθεί λόγω της απόφασής του να τοποθετήσει την Έλενα Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε μια περίεργη στάση εξυπνακίστικης αοριστολογίας ,που πολλοί χαρακτηρίζουν ως έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας.

"Οι φήμες για επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες", διαμηνύει μέσω twitter ο Γ. Βαρουφάκης, συνεχίζοντας στον δρόμο της δημιουργικής ασάφειας που μας έχει συνηθίσει. Όμως τα σχόλια σε βάρος του πληθαίνουν και θεωρείται πλέον ληξιπρόθεσμος μέσα στον Ιούνιο. Παραιτούμενος –μάλλον επεισοδιακά-είτε ατομικά είτε στα πλαίσια ανασχηματισμού.

Αντί να χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις φήμες περί επικείμενης παραίτησής του, ο κ. Βαρουφάκης τις χαρακτηρίζει πρόωρες (premature).
Η "τοποθέτηση - παρέμβαση" του υπουργού Οικονομικών, μέσω twitter έγινε στα αγγλικά (όχι στα ελληνικά) και έχει ως εξής:
"Rumours of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature".

Σοβαρές και ενοχλητικές για την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑΡ διαγράφονται τόσο στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, όσο και σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σαν να μην έφτανε η κρισιμότητα των στιγμών σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ήρθε και η υπόθεση με την επιλογή Παναρίτη για να επιδεινώσει το ήδη βαρύ κλίμα. Σε βάρος του υπουργού Οικονομικών πολλαπλώς τραυματικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση που θα έχουν το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, με αφορμή τον σάλο που έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών να τοποθετήσει την Έλενα Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της χώρας στο Ταμείο.
Κατά τις πληροφορίες, στη διάρκεια της επικοινωνίας τους νωρίτερα το μεσημέρι, ο Γ. Βαρουφάκης φέρεται να εξέφρασε στον Αλ. Τσίπρα την έντονη ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος για την επιλογή της Παναρίτη.

Η ενόχληση του Γ. Βαρουφάκη επιβεβαιώνεται και από την απόφασή του - το μεσημέρι της Κυριακής - να τοποθετηθεί επί των νέων σεναρίων που τον ήθελαν να παραιτείται από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, o υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε κατάφωρα πρόωρες (grossly premature) τις φήμες περί παραίτησής του.

«Οι φήμες για επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες...», σχολίασε χαρακτηριστικά μέσω twitter ο κ. Βαρουφάκης.
Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει εάν το μέγεθος της ενόχλησης του Γ. Βαρουφάκη είναι ικανό (ή μη) για να δρομολογήσει εξελίξεις τουλάχιστον στο θέμα της Παναρίτη. Βαραίνει όμως τα πολιτικά του αδιέξοδα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline