Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  12:39:58

Ο Σαρκοζί προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2017

Δυναμικά και αποφασιστικά προετοιμάζεται για τη δεύτερη αναμέτρηση, μετά την ήττα του από τον Φρ. Ολάντ. Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας (2007-2012) Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της δεξιάς αντιπολίτευσης της χώρας, αλλάζει ονομασία και θα αποκαλείται στο εξής «Οι Ρεπουμπλικάνοι» (Les Republicains), προβαίνοντας σε μια πρώτη κίνηση αλλαγής της εικόνας του κόμματος και προετοιμασίας ενόψει της μάχης των προεδρικών εκλογών του 2017.

«"Ρεπουμπλικάνοι" δεν είναι μόνο το νέο όνομα ενός κόμματος. Είναι ένα σύνθημα για όλες εκείνες και όλους εκείνους που υποφέρουν βλέποντας τη Δημοκρατία να χάνει έδαφος καθημερινά και θέλουν να αντιτάξουν σε αυτή την οπισθοχώρηση μια αποφασιστική άρνηση» ανέφερε ο Σαρκοζί σε ένα "κάλεσμα" το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο την προηγουμένη του συνεδρίου του κόμματος, στον ιστότοπο republicains.fr.

Κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, που εξέφραζαν ανησυχία για το γεγονός ότι η δεξιά διεκδικεί μια ονομασία που παραπέμπει σε κοινές αξίες των Γάλλων, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αυτή την εβδομάδα για εμποδίσουν την αλλαγή της ονομασίας του UMP, αλλά οι δικαστές δεν πείσθηκαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline