Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  15:43:37

Δωρεά 5,3 εκατ. σε Μητρόπολη

Μετά από περίπου ένα χρόνο από το θάνατο ενός 93χρονου κατοίκου στο Ρέθυμνο, τα περιουσιακά στοιχεία αξίας 5,3 εκατ. ευρώ πέρασαν στα «χέρια» της Εκκλησίας, με το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Με πολύχρονη παράδοση.


Μετά από έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, ολόκληρη η περιουσία περιήλθε στην τοπική Εκκλησία. Σύμφωνα με το cretapost.gr, αντιστοιχεί σε τέσσερα ακίνητα και μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Από αυτά τα χρήματα, θα παρακρατηθεί τμήμα τους από την Εφορία ενώ θα αφαιρεθεί επίσης μέρος για πρόστιμα αλλά και για τον φόρο κληρονομιάς.

Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος υπέγραψε την αποδοχή, τόνισε πως «φυσικά όλα θα γίνουν με βάση τη βούληση του διαθέτη, που είναι η δημιουργία του ιδρύματος».

Οπως είχε γίνει γνωστό όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η περιουσία θα αξιοποιηθεί για την ανακατασκευή του κτιρίου στον λόφο του Τιμίου Σταυρού και για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline