Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  14:10:45

Ο Στ. Θεοδωράκης προβλέπει: Το ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφίσει τη συμφωνία. Θα αποτύχει, σύντομα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στη νέα διακυβέρνηση της χώρας. Κύριο

«Το παρόν κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συμφωνία γιατί δεν διαθέτει τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο τέλος της συνάντησης της Επιτροπής Διαλόγου του Κινήματος.

«Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δυο ενδιαφέρουσες, αποκαλυπτικές παρεμβάσεις με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος. Σε εσωκομματική εκδήλωση και σε γερμανική εφημερίδα. Συγκεκριμένα, έδωσε συνέντευξη στη γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του είναι έτοιμοι όταν αποτύχει η κυβέρνηση Τσίπρα στην διαπραγμάτευση.

Ο κ.Θεοδωράκης πρόσθεσε πως «το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες πολιτικοί πειραματίζονται με το πώς θα είναι να πέφτει κανείς σε γκρεμό» και ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι το Ποτάμι «θα βοηθήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόταν να γίνει μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού».

Τόνισε τέλος, ότι «εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!».

Αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung:
«Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εμφανίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Πολιτική σκηνή, προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις και αντιμετωπίζει σκληρά τον Πρωθυπουργό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, η ελπίδα ανανέωσης της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αντιτίθεται στην ισχύουσα για πολλούς άποψη ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ως μοναδική επιλογή είτε την επιλογή Τσίπρα, είτε το χάος.

Το νέο κίνημα, το Ποτάμι, έχει ως στόχο, εν ευθέτω χρόνω, να κυβερνήσει την Ελλάδα. «Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν διαφορετικά», είναι το πιστεύω του Ιδρυτή και Προέδρου του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη, ενός από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της χώρας έως το 2014.
Παρόλο που το Ποτάμι ιδρύθηκε επί ημερών Πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν χαρίζεται ούτε στον αριστερό Τσίπρα, όσον αφορά την κριτική.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα πάλι η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και ότι επηρρεάζεται από τις απόψεις των μελών του κόμματος στην Αθήνα. Ο τρόπος με τον οποίον εκφράζονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δε διαφέρει σε τίποτα από αυτόν των εξτρεμιστών.

«Κάνουν αναφορές για τους Ευρωπαίους εταίρους μας όπως : Μας πίνουν το αίμα, πρέπει να μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε πίσω, όλα είναι μέρος ενός σχεδίου να μας κάνουν σκλάβους. Όταν ακούσει κανείς τέτοιες δηλώσεις, μπορεί να είναι σίγουρος ότι προέρχονται είτε από φασίστες της Χρυσής Αυγής, είτε από την δεξιά πτέρυγα των ΑΝΕΛ είτε από τη λαϊκίστικη πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το τελευταίο διάστημα, οι Έλληνες πολιτικοί πειραματίζονται με το πώς θα είναι να πέφτει κανείς σε γκρεμό. Ίσως να πιστεύουν ότι την τελευταία στιγμή, κάποιο μαγικό χέρι, θα εμποδίσει την πτώση. Προσωπικά, δεν πιστεύω στη μαγεία κι έτσι αποφάσισα να ιδρύσω ένα κόμμα, το οποίο έχει την κατεύθυνση της λογικής, είναι φίλο-ευρωπαϊκό και προοδευτικό», λέει ο Θεοδωράκης.
Δηλώνει επίσης έτοιμος να υποστηρίξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προτάσεις που θα είναι προς όφελος της χώρας.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, εάν ερωτηθούμε και πειστούμε, θα βοηθήσουμε», λέει ο Θεοδωράκης. «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δεχόμασταν να γίνουμε μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού».
Παρόλο που είναι αριστερός στην ψυχή, εντούτοις ουδεμία σχέση έχει με τις κομμουνιστικές και λαϊκίστικες νοοτροπίες των κυβερνώντων.

«Η οικονομική κρίση προήλθε από εμάς. Δανειστήκαμε χρήματα και τα ξοδέψαμε, χωρίς να έχουμε οργανισμούς που να λειτουργούν . Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήξερε τι να κάνει με την Ελλάδα. Δεν είναι λύση να ρίξει κανείς την χώρα στα χέρια των τεχνοκρατών ή να μεταφέρει το προσχέδιο εξυγίανσης άλλων κρατών όπως η Αργεντινή, στην Ελλάδα».

Ακόμα και για το αμφιλεγόμενο Μνημόνιο όμως, έχει μία διαφορετική άποψη: «Αυτό καθαυτό το Μνημόνιο δεν επιβάλλει τη λιτότητα, μόνο η μετάφραση του περιεχομένου του. Οι Έλληνες πολιτικοί απέδωσαν λανθασμένα το Μνημόνιο και αντί να προχωρήσουν σε γρήγορες μεταρρυθμίσεις, προτίμησαν την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Βέβαια, έχει και η Ευρώπη την ευθύνη της. Η Τρόικα άσκησε υπερβολική πίεση για μερικά εκατομμύρια που έλειπαν από τον Προϋπολογισμό, αλλά όχι την ίδια πίεση για το Κτηματολόγιο ή για το φορολογικό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φιλοδοξεί να κάνει ριζικές αλλαγές. «Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, δεν έχουμε πελατειακές σχέσης. Συνεργαζόμαστε με κόσμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με διαφορετική ιδεολογία, φιλελεύθερους, Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερούς. Χρησιμοποιούμε τις ικανότητές τους, όχι για να ελέγξουμε το κράτος, αλλά για να βρούμε ιδέες και λύσεις που θα βοηθήσουν τους περισσότερους Έλληνες. Ξεκινάμε από την πηγή», τονίζει, κάνοντας σαφή παραβολή με το όνομα του κινήματος, το Ποτάμι, που με το καθάρειο νερό του θα καθαρίσει τις βρώμικες όχθες.
Τέλος, σχετικά με την προοπτική για την Ελλάδα, τονίζει: «Εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ- ΔΕΝ ΤΡΑΒAΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Το παρόν κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συμφωνία γιατί δεν διαθέτει τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο τέλος της συνάντησης της Επιτροπής Διαλόγου του Κινήματος.

"Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια στους ΑΝΕΛ δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις της κοινωνίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική" πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προβλέποντας ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε εθνικές εκλογές εντός του 2015. Κάλεσε τους φίλους και τα στελέχη του Ποταμιού σε επαγρύπνηση και δήλωσε αισιόδοξος, παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες οι οποίες καθρεφτίζονται στην πρόσφατη απόφαση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Θυμίζουμε ότι το Ποτάμι για το 2015 από τα 6,3 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης των κομμάτων θα πάρει μόλις 85.000 ευρώ, δηλαδή το 1,3% του ποσού, όταν η ΔΗΜΑΡ θα πάρει 400.000 και οι ΑΝΕΛ 500.000.

Ως σαλπιγκτήριο ορόσημο ο επικεφαλής όρισε την 22α Ιουνίου στην οποία θα εκφραστεί η διεύρυνση του Κινήματος προ των καταιγιστικών εξελίξεων που προδιαγράφει η συμφωνία στην οποία φαίνεται να καταλήγουν η κυβέρνηση και οι εταίροι. Ο ρόλος του Ποταμιού στη νέα εποχή προβλέπεται καθοριστικός γιατί στο στάσιμο ελληνικό πολιτικό τοπίο ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και τώρα εφαρμόζει μόνο την κακή πολιτική των παλιών κυβερνητικών κομμάτων. Από αυτή την πολιτική περιδίνηση το Ποτάμι θα κρατηθεί μακριά γιατί συνομιλεί με το μέλλον και όχι με τους παρηκμασμένους πολιτικούς σχηματισμούς.

Το Ποτάμι είναι η συμπαγής μάζα των ευρωπαϊστών της κοινωνίας που είναι ανοικτό σε συνεργασίες με ενεργούς πολίτες και πολιτικούς που πιστεύουν στις βαθιές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η κοινωνία αλλά δεν σκοπεύει να γίνει ναυαγοσώστης των παλιών κομμάτων που μας οδήγησαν εδώ. Το Ποτάμι παραμένει ο αρχισυνωμότης τού καλού της κοινωνίας που θα δώσει την ευκαιρία στους αποκλεισμένους να μπουν στην πολιτική.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline