Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  13:42:11

Μ. Γλέζος αρνητικός και απαισιόδοξος: «Από τα στοιχεία που έχω, η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Π. Λαφαζάνης: «Να επιλέξουμε τη ρήση, εάν η συμφωνία είναι αντίθετη με την ιδεολογία και πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Κύριο

Πληθαίνουν τα επικριτικά δημοσιεύματα κατά του «προδιαγραμένου συμβιβασμού» στην Ιστοσελίδα της Αριστερής Πτέρυγας ISKRA. Σκληρές διαπιστώσεις και απαιτήσεις του Παν. Λαφαζάνη (όπως και του Δημ. Στρατούλη). Την πεποίθηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος διατύπωσε, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

«Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσει, από τα στοιχεία που έχω», είπε μιλώντας στον real fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι "εάν δεν υποχωρήσουμε, είμαστε μακριά ακόμα".

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι διαφωνεί πλήρως και με την άποψη του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι μια μέτρια συμφωνία θα ήταν προτιμότερη από τη ρήξη, λέγοντας πως το έχει πει και στον ίδιο.

Πάγωμα αποπληρωμής υποχρεώσεων και λογιστικός έλεγχος

Με δεδομένη την ασυμφωνία απόψεων Αθήνας-Βρυξελλών, και αφού όπως είπε ο κ. Γλέζος " απαιτούν οι δανειστές να τους πληρώσουμε αυτά που δήθεν τους οφείλουμε, το καλύτερο είναι ένα 'πάγωμα ενός χρόνου' και ύστερα από ένα χρόνο να πάμε να συζητήσουμε". Όπως εξήγησε, "πρώτα να γίνει ο λογιστικός έλεγχος και μετά να δώσουμε ό,τι οφείλουμε. Πρώτα στη διαφάνεια όλα για να δούμε να οφείλουμε ή αν μας οφείλει".

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως η επιμονή τους και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, στον ΕΝΦΙΑ κλπ " αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν η Ελλάδα να ανασάνει", γι' αυτό και "Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση'.

Δεν θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ

Τέλος, απάντησε σε όσους λένε τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν χρήματα, λέγοντας τα εξής: "έχει κερδίσει τίποτα η χώρα από τότε που ξεκίνησαν τα δάνεια ως τώρα; πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται να γίνει -αυτό που δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ -να δώσει την εξουσία στο λαό", είπε και παρότι διευκρίνισε ότι δεν ζητάει να βγούμε από το ευρώ, τόνισε ότι "δε θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ"

Αποκαλυπτική παρέμβαση Λαφαζάνη μέσω του Real.gr, με πολλά τα σκληρά δημοσιεύματα στην Ιστοσελίδα ISKRA

Aυστηρή προειδοποίηση για τις συμβιβαστικές διαθέσεις στην επικείμενη συμφωνία από την Κυβέρνηση έκανε μέσω του Real.gr ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει», προειδοποιεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η λογική της "πάση θυσία" συμφωνίας που καλλιεργεί η εγχώρια "Πέμπτη Φάλαγγα", είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο νεοαποικιακό καθεστώς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει με νόημα:

«Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην "τελική" καταστροφική "λύση"».

Και καταλήγει ο Παν. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα».

Ολόκληρη η βαρυσήμαντη δήλωση του υπουργού παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Real.gr έχει ως εξής:

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της τελικής κρίσης για την ύπαρξη ή μη συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς». Η λογική της «πάση θυσία» συμφωνίας, που καλλιεργεί η εγχώρια «Πέμπτη Φάλαγγα», είναι μια λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο χειρότερο νεοαποικιακό καθεστώς. Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει.

Μια βιώσιμη συμφωνία, επίσης, για να έχει στοιχειώδη αναπτυξιακή δυναμική, πρέπει να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους-του μεγαλύτερου μέρους του- και από μία ισχυρή ένεση ρευστότητας, ικανή να θέσει σε κίνηση την οικονομία.

Αν υπάρξει συμφωνία, που δεν είναι συμβατή με τις ριζοσπαστικές διακηρύξεις και τις ταυτοτικές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο τις θέτει στο περιθώριο και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτή είναι που θα οδηγήσει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες και στην «τελική» καταστροφική «λύση».

Η κυβέρνηση μας είναι μια κυβέρνηση αξιοπρέπειας και αρχών και δεν πρόκειται να κάνει μια τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Από μια κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μια εναλλακτική πορεία για τον τόπο, που θα αμφισβητεί παραδοσιακά θέσφατα και θα ανοίγει νέους πολιτικούς, οικονομικοκοινωνικούς και γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς στη χώρα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline