Πέμπτη 28 Μαϊου 2020  00:04:16

Μετά τη χθεσινή δικαίωση Σόιμπλε από τις δυσάρεστες εξελίξεις στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ κάνει νέες προβλέψεις: «Επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ..». Κύριο

Και μια τυπική σύσταση. «Απαιτείται σκληρή δουλειά και από τις δύο πλευρές».

Όπως σημειώναμε προχθές ο Σόιμπλε τόλμησε δυσάρεστη πρόβλεψη για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Δικαιώθηκε, δυστυχώς. Στην ίδια γραμμή και η Καγκελάριος για τις επικείμενες εξελίξεις.Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είχε καμία ένδειξη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την ελληνική διάσωση, συνομιλίες οι οποίες αφορούν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Δεν έχω ακούσει ότι το ΔΝΤ θέλει να αποχωρήσει» ανέφερε η κ. Μέρκελ στο δίκτυο RTL και πρόσθεσε ότι «αυτό που διακυβεύεται είναι μια κοινή πρόταση» ερωτηθείσα σχετικά με τις αναφορές στα μέσα ενημέρωση ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποχωρήσει από τις προσπάθειες, λόγω των αυστηρών κανόνων του για το χρέος.

«Αυτό είναι ό, τι είναι που εργάστηκαν για. Είναι δύσκολο και πρέπει να επιταχυνθεί και όχι επιβραδύνθηκε. Υπάρχει πολλή καλή θέληση από την πλευρά μας, αλλά υπεραξία από μόνη της δεν είναι αρκετή. Στο τέλος της ημέρας όλα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους."
Παράλληλα μιλώντας στο CNN η γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης».

Η κυρία Μέρκελ παραδέχτηκε ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρωζώνης – όπως η Ιρλανδία – οι οποίες έχουν εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.

«Εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα και σήμερα έχουν τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι ένα μονοπάτι που πρέπει να το ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και γι' αυτό τον λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline