Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:47:48

Η Podemos δήμαρχος Βαρκελώνης λέει «όχι» στους τουρίστες!

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της Βαρκελώνης Αντα Κολάου, που πρόσκειται στους Podemos, αφού κατέκτησε την Βαρκελώνη με «χαρτί» της την κινητοποίηση κατά των εξώσεων, λέει τώρα «όχι» στους τουρίστες.

Σύμφωνα με την ίδια οι προβλέψεις για την εισροή 7 εκατ. τουριστών στη Βαρκελώνη δεν αποτελούν καλά νέα, καθώς θα δυσκολέψουν τη ζωή του 1,7 εκατ. κατοίκων.

Μάλιστα, η Κολάου μιλώντας στην ισπανική El Pais τόνισε πως θα υπάρξει μορατόριουμ για την έγκριση νέων ξενοδοχείων και πως θα αναπτυχθεί ένα πλάνο που θα διασφαλίζει ότι η Βαρκελώνη «δε θα καταλήξει σαν την Βενετία», στην οποία οι πολίτες διαμαρτύρονται για τον τεράστιο αριθμό τουριστών, οι οποίοι συρρέουν για να θαυμάσουν τα κανάλια της και τα επιβλητικά κτίριά της.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στα μέρη που συχνάζουν περισσότερο οι τουρίστες» δήλωσε η Αντα Κολάου.
«Είχαμε ήδη μια φούσκα ακινήτων, ας μην έχουμε και μια φούσκα τουριστών. Αν δεν θέλουμε να γίνουμε Βενετία ας περιορίσουμε με κάποιο τρόπο την ποσότητα των τουριστών», πρόσθεσε.

Οι καταστηματάρχες κι οι απλοί πολίτες στην Βαρκελώνη διαμαρτύρονται για τον θόρυβο και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες.
Μάλιστα, διαδηλωτές προχώρησαν στην κατάληψη κτιρίου στην περιοχή Γκράθια, ώστε να αποτρέψουν την ανακαίνισή του σε ξενοδοχείο, ενώ στην Μπαρτσελονέτα δεκάδες διαμαρτυρήθηκαν για τους ταξιδιώτες που μετέτρεπαν τα διαμερίσματα προς ενοικίαση σε πανδοχεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline