Σάββατο 30 Μαϊου 2020  21:44:17

Απ. Τζιτζικώστας: Μονόδρομος η συγκρότηση εθνικής κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Μάλλον χωρίς Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Κύριο

Προσεκτικές θέσεις του φιλόδοξου περιφερειάρχη για τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας και τον ρόλο Σαμαρά, χωρίς προαπαιτούμενα.

Μονόδρομο αποτελεί η συγκρότηση «εθνικής κυβέρνησης», από προσωπικότητες της πολιτικής και γενικότερα της δημόσιας ζωής κατά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, επειδή όπως τονίζει «δεν έχουμε την πολυτέλεια ως χώρα για νέες εκλογές». Προδήλως χωρίς αναγκαία την Πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο φιλόδοξος περιφερειάρχης σημειώνει ότι «άμεσα η κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους», οι οποίοι όσο περνά ο καιρός «προβάλλουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις».

Αναφερόμενος στην «εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» σημειώνει ότι έπρεπε να είχε επιτευχθεί πριν το αδιέξοδο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι «τα κόμματα πρέπει να συγκρουσθούν με τον παλιό, κακό εαυτό τους ...και να προτάξουν τη συνεννόηση για τις εθνικές προτεραιότητες».

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες εντός της Ν.Δ., σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς «πρέπει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη» για την ήττα του κόμματος στις εκλογές και να ανοίξει «τις διαδικασίες στα θεσμικά όργανα». Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη «διοργάνωση ανοικτού συνεδρίου το φθινόπωρο και εκεί να αποφασισθεί να δοθεί ο λόγος στη βάση, στα μέλη και στους φίλους της παράταξης. Ο κόσμος της παράταξης είναι αυτός που θα αποφασισθεί αν θα επαναβεβαιώσει την εντολή στον αρχηγό ή αν θα γυρίσει σελίδα».

Όπως τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας, η παράταξη της Ν.Δ. «δεν έχει μια συγκροτημένη πρόταση για το μέλλον, δεν έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αποτελέσει την αξιόπιστη επιλογή διακυβέρνησης του τόπου, την ώρα μάλιστα που αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ευθύνης της εντολής των πολιτών».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline