Σάββατο 30 Μαϊου 2020  22:26:00

Δεν μπορεί να κάνει εκλογές ως Πρωθυπουργός ο Α. Τσίπρας μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2016. Κατηγορηματικός ο καθηγητής Συνταγματικού Ανδρέας Λοβέρδος και πολλοί άλλοι. Κύριο

Αυθαίρετες οι απόψεις του υπουργού Νικ. Βούτση ότι έχει κάθε δικαίωμα και χωρίς καμία διαδικασία να μας πάει απευθείας σε εκλογές ο Αλεξ. Τσίπρας.


«Eάν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, είπε ο υπουργός, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια κυβέρνηση, εκτός από την τοποθέτηση ενός ή δύο υπηρεσιακών υπουργών».

Αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο υποψήφιος (και περισσότερο πιθανός νέος) πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
«Από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν' ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ' έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά. Οι δημαγωγοί διαψεύδονται. Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος ανέλυσε το όραμα του για μια ισχυρή και στιβαρή ηγεσία στο ΑΣΟΚ.

-Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν χρειάζονται διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση αν οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Προφανώς ο υπουργός των Εσωτερικών αδικαιολογήτως, γιατί είναι υπουργός Εσωτερικών, έχει άγνοια ακόμα και γραμματικών διατυπώσεων του Συντάγματος. Είμαστε μέσα στον ένα χρόνο μετά από τη διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα είμαστε στη χρονική εκείνη περίοδο που το Σύνταγμα απαγορεύει να γίνουν εκλογές με επίκληση εθνικών λόγων και επιβάλλει να γίνουν κανονικές εκλογές, με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος, δηλαδή βάσει διερευνητικών εντολών και υπηρεσιακής κυβέρνησης».

«Για να γίνουν εκλογές», συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, «ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ομολογήσει - έστω και αν δεν το πει ρητά - την απόλυτη αποτυχία του. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, την απόλυτη αποτυχία του να κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό είναι ντροπή και καταρράκωση για τον ίδιο και αυτό θέλει να το αποφύγει. Αλλά δεν μπορεί να το αποφύγει με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ»
Βούτσης: Εκλογές με την ίδια κυβέρνηση

«Eάν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια κυβέρνηση, εκτός από την τοποθέτηση ενός ή δύο υπηρεσιακών υπουργών».
Αυτό ξεκαθαρίζει με δήλωσή του στη Real News ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης. Η δήλωση του κ. Βούτση έρχεται ως απάντηση σε δημοσιεύματα και δηλώσεις συνταγματολόγων και πολιτικών το τελευταίο διάστημα ότι τυχόν πρόωρες εκλογές πριν από τη διέλευση ενός έτους θα πρέπει να διεξαχθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση και αφού θα έχει εξαντλήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τις διερευνητικές εντολές.

Απορρίπτει ο υπουργός Εσωτερικών και την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα λέγοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καθιερώσει την απλή αναλογική και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Δεσμευόμαστε μάλιστα στη συνταγματική αναθεώρηση να κατοχυρώσουμε πάγιο εκλογικό σύστημα για τη χώρα ώστε να μην γίνονται συνεχώς παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline