Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020  16:05:54

Παυλόπουλος με τόλμη και παρρησία: «Ναι, ανήκομεν εις την Δύσιν», τόνιζε ο Εθνάρχης Κων. Καραμανλής. «Η πορεία μας είναι μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη». Κύριο

Ομιλία εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού στην ορκωμοσία των νέων διπλωματικών ακολούθων.

«Θα αγωνιστούμε με τους ευρωπαϊκούς λαούς, τους λαούς εκείνους με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να βρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ξανά τις ρίζες από τις οποίες ξεκίνησε και για τις οποίες ιδρύθηκε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στην ορκωμοσία των νέων διπλωματικών ακολούθων στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Η πορεία μας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωζώνη. Θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μείνουμε στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Υπενθυμίζοντας ως σταθερή εθνική στρατηγική το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σημείωσε ότι «είμαστε ένας λαός ο οποίος συμμετέχει στον πολιτισμό της Δύσης, στη δημοκρατία της Δύσης, στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, τη δημοκρατία του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης», δηλαδή με θεμελιακό και ιδρυτικό τρόπο.

Παρατήρησε ωστόσο ότι «η πολιτική μας, και ιδίως η εξωτερική, είναι πολυδιάστατη. Και πρέπει να είναι πολυδιάστατη για να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον πιο αποτελεσματικά. Δεν είναι μονοδιάστατη, δεν υπακούει σε εμμονές της στιγμής. Πλην όμως, αυτές οι πολλές διαστάσεις προκύπτουν από την δύναμη που αντλούμε να ανήκουμε στον δυτικό κόσμο, ο οποίος οφείλει αυτή τη στιγμή να πορευτεί έτσι ώστε να εμπεδώσει στον κόσμο τα δυο μεγάλα αγαθά, τα οποία μόνο αυτός ο κόσμος έχει την δύναμη να διασφαλίσει: Τη δημοκρατία και την ειρήνη».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline