Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:58:16

Τον Ιούλιο η συμφωνία αποκατάστασης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας

Η κυβέρνηση Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει στις αρχές του Ιουλίου μια συμφωνία με την Κούβα για να ανοίξουν ξανά πρεσβείες και να αποκατασταθούν πλήρως οι διμερείς σχέσεις, οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από πέντε δεκαετίες και πλέον, είπαν χθες πηγές στις ΗΠΑ ενήμερες για τις προθέσεις της.

Οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί ως την πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι να επισκεφθεί την Αβάνα για μια τελετή έπαρσης σημαίας και την αναβάθμιση του Γραφείου Συμφερόντων των ΗΠΑ σε κανονική πρεσβεία, κατά τις πηγές αυτές που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Αφότου ανακοινώθηκε μια σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν διευθετηθεί σχεδόν όλες οι διαφορές που απέμεναν και οι διαπραγματευτές τους εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι μπορούν να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που προκαλούν πηγές, σύμφωνα με πολλές, συγκλίνουσες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline