Δευτέρα 25 Μαϊου 2020  16:43:54

Στροφή Νίκου Δένδια με αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα ηγεσίας (του Α. Σαμαρά) στην Κεντροδεξιά δεν είναι το μείζον πρόβλημα. Κύριο

Σε πρώτη προτεραιότητα η κριτική του πρώην υπουργού στην κυβέρνηση –και όχι στην ΝΔ-για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις. Τι αναφέρει για το ρόλο της Κεντροδεξιάς.

Κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα».

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, «οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε μια κρίσιμη καμπή, διότι η κυβέρνηση, εδώ και μήνες, δεν κάνει το καθήκον της, να κλείσει δηλαδή μια έντιμη συμφωνία, ώστε η οικονομία και η κοινωνία να μπορέσουν να πάνε μπροστά».
Επίσης, ο πρώην υπουργός διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτή την έσχατη στιγμή, η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι επαχθής, αλλά θα είναι μια συμφωνία, αλλιώς, ο κ.Δένδιας, «η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη στον Ελληνικό λαό».

Ακόμη, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «θα παραμείνουμε ακριβώς στο ίδιο σημείο, αν δεν προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», διότι όπως επισήμανε, «αυτές είναι οι αιτίες που βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «η κεντροδεξιά στην Ελλάδα δεν έχει θέμα ηγεσίας, αλλά ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ταυτότητάς της» και πρόσθεσε: «Έχει ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πρότασής της στην ελληνική κοινωνία, που θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα πολιτικό πόλο ουσίας, διαφορετικό από το κρατικοδαίτο μοντέλο εξουσίας που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Κατάδηλη η διαφορά από τις παλαιές του ιεραρχήσεις και προτεραιότητες εναντίον της ΝΔ, της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline