Τετάρτη 27 Μαϊου 2020  05:32:39

«Την επόμενη φορά θα βάλουν βόμβες στο σπίτι του Α. Τσίπρα». Ο Γιάννης Πανούσης προειδοποιεί για την ακραία επιθετικότητα όχι μόνο εναντίον του αλλά και εναντίον κάθε έννοιας νομιμότητας από αντιεξουσιαστές και παράκυκλους του ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Βολές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον αναπληρωτή υπουργό που δηλώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν κινδυνεύει να χάσει τη δεδηλωμένη, αλλά ακόμη και αν συμβεί κάτι τέτοιο κατά πάσα πιθανότητα θα κέρδιζε και πάλι ενδεχόμενες εκλογές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής της Εγκληματολογίας συνεχίζει να δείχνει τη δυσαρέσκεια του προς μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας αφού έρθει η συμφωνία και μετά. "Νομίζω ότι εφόσον κλείσει η συμφωνία πρέπει να αρχίσει η διακυβέρνηση. Και έχει τριάμισι χρόνια να κυβερνήσεις και να δείξεις πως κυβερνάς αριστερά" σημειώνει για το βασικό πολιτικό στοίχημα της κυβέρνησης Τσίπρα και συνεχίζει: "Να συνεννοηθούμε όμως πριν τι σημαίνει κυβερνάς αριστερά. Τι πάει να πει αριστερή δικαιοσύνη; Τι πάει να πει αριστερή αστυνομία; Τι πάει να πει αριστερό πανεπιστήμιο; Που ζουν αυτοί στη Βόρειο Κορέα;" αναφέρει στη Real News στοχεύοντας σε όσους τον θεωρούν "εχθρό" εφόσον δεν ανήκει στο κόμμα.

"Η Θεωρία ότι όλοι είναι εχθροί είναι φοβική θεωρία, είναι αμήχανη θεωρία, θεωρία εσωτερικής ανασφάλειας του 36% - ποιο 36%; Το 6%, γιατί το 30% είναι διάφοροι απογοητευμένοι που πήγαν και ψήφισαν" αναφέρει και τονίζει: "Αυτά να τελειώνουν. Ή θα βάλει κάτω να δουλέψουν οι υπουργοί, να μας δείξουν τι είναι αυτό που ξέρουν, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και να είναι ρεαλιστικό".

Με μια οργισμένη συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, επιτίθεται σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνουν την στάση του έναντι των αντιεξουσιαστών και ζητά από τον Πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα όσων θεωρούν ότι στη χώρα εγκαθιδρύθηκε «λαϊκό κίνημα» όπου δεν υπάρχει Αστυνομία και Στρατός. Ανάμεσα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία , η Ζωή Κωνσταντόπουλου με ουρά την Ραχήλ Μακρή κ.α.

Αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ιδεολογήματα ο Γιάννης Πανούσης προειδοποιεί: «Δεν θα μπορέσει αλλιώς να κυβερνήσει ο Τσίπρας. Είχα πει πριν από τέσσερα- πέντε χρόνια, κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης- ακόμα ο Τσίπρας ήταν αντιπολίτευση- ότι η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του. Και το εννοώ ακόμα».

Οπως εξηγεί «όλοι αυτοί οι τύποι- οι οποίοι έχουν διάφορα στοιχεία εγκληματοειδή, λούμπεν κλπ, που καλύπτονται πίσω από διάφορες ετικέτες μορφωμάτων χωρίς όνομα- τη στιγμή που θα δουν ότι "προδίδονται" ή δεν τους ακολουθεί η κυβερνητική γραμμή, θα αντιδράσουν βίαια. Συνεπώς αν δεν κόψει πρώτος ο Τσίπρας το κομμάτι που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει συνθήκες σηψαιμίας».

Γιατί μου επιτίθενται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης ερωτάται γιατί τα βάζει μαζί του μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Διότι τα στοιχεία που επικαλούνται ως αρνητικά είναι στοιχεία που δεν διασταύρωσαν, δεν ρώτησαν και στηρίζονται σε κάποια ιδεολογήματα, βασικό των οποίων είναι ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται όταν έχεις μια λαϊκή κυβέρνηση, όταν έχεις "λαϊκό κίνημα"- όπως το εννοούν...σαν δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου να έχει γίνει μια λαϊκή επανάσταση όπου τα διάφορα μορφώματα, οι επιτροπές αγώνα κλπ πήραν την εξουσία...».

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, αυτό «είναι μια αντίληψη που μοιάζει να αγνοεί τις θεσμικές λειτουργίες, ότι υπάρχει ένα δικαστήριο, υπάρχει μια Αστυνομία, μια δημόσια διοίκηση, ένας Στρατός». Και προσθέτει: «Θεωρούν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς σε μια δεξιά κυβέρνηση και δεν υπάρχουν σε μια χώρα που έχει κυβερνώσα Αριστερά».

Πολιτική συγγένεια

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι αντιεξουσιαστές και οι καταληψίες «αναδιπλώνονται για να αντεπιτεθούν», ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για να φορά πολιτικά ρούχα και καταφέρεται εναντίον της σχετικής ανακοίνωσης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάπου στέλνουν ένα μήνυμα...Λένε οι αντιεξουσιαστές "όταν μπήκαμε στα Προπύλαια, μεγάλη νίκη του κινήματος, να διώξουμε τον Πανούση". Λένε οι τύποι που εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες, οι δουλέμποροι, "σε τέσσερις μήνες θα έχουμε διώξει τον Πανούση εσωκομματικά"- αυτά είναι καταγεγραμμένα, δεν έχουν βγει από το μυαλό μου. Βγαίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές και επιβεβαιώνει και λέει να φύγει ο Πανούσης, Βγαίνει δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μια αφίσα στα Εξάρχεια με εμένα φωτογραφία και γράφει "κοίτα πώς άλλαξε ο Δένδιας". Και μετά βγαίνει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνεται κανείς μια χρονική και πολιτική συγγένεια».

Βολές κατά Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Πανούσης εμμένει στο ζήτημα της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «μου έκανε μια ανάλυση ότι η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία- δεν έχω καμιά αμφιβολία εγώ γι' αυτό. Με τις τελευταίες όμως λέξεις ότι "αυτοκλήτως προχωράω στην αναμόρφωση του πολιτεύματος" είναι σαν να λέει ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται, εγώ είμαι υπεύθυνος της αστυνομοκρατίας και αυτή θέλει να προστατεύσει τη δημοκρατία από την Αστυνομία. Δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να φύγει η Αστυνομία... με αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου κάπου έδωσε μια αναφορά. Και θέλει λίγο προσοχή»(...) Έχουμε Σύνταγμα. Έχουμε νόμους. Έχουμε θεσμούς. Τα κινήματα βοηθούν σε αυτά. Ούτε κυβερνούν αντιπολιτευτικά, ούτε λειτουργούν αντικοινωνικά στο όνομα της απόλυτης και ανεξέλεγκτης ελευθερίας του οποιουδήποτε».

Πού ζουν; Στη Βόρεια Κορέα;

Ο Γ. Πανούσης αναρωτιέται τι σημαίνει «να κυβερνάς αριστερά»: «Τι πάει να πει αριστερή Δικαιοσύνη; Τι πάει να πει αριστερή Αστυνομία; Τι πάει να πει αριστερό πανεπιστήμιο; Πού ζουν αυτοί; Στη Βόρεια Κορέα;».
Μάλιστα, αναφερόμενος σε όσους θεωρούν τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ «εχθρούς», διερωτάται: «Είμαστε σε μια σοβιετική χώρα όπου υπάρχει ένα κόμμα που συλλαμβάνονται και ανακρίνονται; Πού ζούμε; Δεν ζούμε με τους θεσμούς;».

Και ο κ. Πανούσης καταλήγει αιχμηρά:

«Η θεωρία ότι όλοι είναι εχθροί μας είναι φοβική θεωρία, είναι αμήχανη θεωρία, θεωρία εσωτερικής ανασφάλειας του 36%-ποιο 36%; Το 6%, γιατί το 30% είναι διάφοροι απογοητευμένοι που πήγαν και ψήφισαν. Το 36% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαροί. Το 64% είναι εχθροί. Τα μίντια, η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία, όλοι είναι εχθροί. Αυτά να τελειώνoυν.

Το στοίχημα του Τσίπρα

"Το στοίχημα είναι να μπορέσει (ο πρωθυπουργός) να καθαρίσει το τοπίο με αλήθειες, με ανθρώπους που πιστεύουν και στον Τσίπρα και στην κυβέρνησή του και σε αυτό που θέλει να κάνει" ανέφερε ο κ. Πανούσης. Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε πως δεν υπάρχει θέμα απώλειας της δεδηλωμένης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. "Δεν πέφτει ο Τσίπρας. Μπορεί να απαξιωθείς στα 42 σου, αλλά ένα κόμμα με 149 βουλευτές δεν πέφτει ακόμη και 130 να γίνουν" σημειώνει και συνεχίζει για το ενδεχόμενο εκλογών. "Αν χάσει τη δεδηλωμένη και πάει σε εκλογές, θα τις ξανακερδίσει - κατά πάσα πιθανότητα, μην κάνουμε και το σοφό. Το θέμα είναι με ποιον θα πάει σε εκλογές. Αν πάει με τους ίδιους και 160 να πάρει θα ξανάρθουμε στα ίδια προβλήματα που είπαμε και προηγουμένως" σημείωσε αφήνοντας και πάλι το καρφί του για τους πιο "σκληροπυρηνικούς" του κόμματος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline