Τετάρτη 8 Απριλίου 2020  09:13:47

Εμφανής η ενόχληση Σαμαρά για την αυτόνομη πρωτοβουλία Ντόρας στο Μαξίμου της ακραίας νοοτροπίας πλέον για ρήξη. Σαμαράς σε Μπακογιάννη: «Έπρεπε να με ενημερώσεις νωρίτερα για το ραντεβού με Τσίπρα». Κύριο

Πολωτικό κλίμα και διαθέσεις σύγκρουσης, οπωσδήποτε αλαζονείας απέναντι στις Βρυξέλλες διαπίστωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στη στάση της Κυβέρνησης και τις νέες επιλογές του Αλ. Τσίπρα, πέρα από τις τυπικές δηλώσεις για εγκάρδια συνεργασία.

Προβληματισμένη φαίνεται να έφυγε από το Μαξίμου η Ντόρα Μπακογιάννη, που βλέπει με δυσκολία να μπορεί να παίξει ρόλο σε ένα υπερκομματικής, υπερβατικής είδος προσέγγισης και συνεννόησης ανάμεσα στη ΝΔ και την Κυβέρνηση. Φαίνεται καθαρά πλέον ότι η ηγεσία της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον δρόμο της πόλωσης και της ακραίας αυταπάτης ότι πρέπει να υποχωρήσουν οι δανειστές-εταίροι. Χωρίς διάθεση εθνικής συνεννόησης και κοινής εθνικής γραμμής. Θέμα φαίνεται πως προέκυψε στη ΝΔ μετά από τη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάνη με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είναι ενοχλημένος με την κίνηση αυτή.

Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος αμέσως μετά το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, ωστόσο, σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, εκείνος της εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του τονίζοντας ότι έπρεπε να τον είχε ενημερώσει πριν τη συνάντηση και όχι μετά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να του απάντησε ότι «Δεν είναι ώρα να συζητάμε τα προσωπικά μας. Πήρα τηλέφωνο για να ενημερώσω για την συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό».

Πάντως, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι αρκετά ενοχλημένος, καθώς, εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή της κας Μπακογιάννη είναι μια μορφή αμφισβήτησης της ιεραρχίας του κόμματος. H ΝΔ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως σπρώχνει τη χώρα στη ρήξη και την καταστροφή.

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνεδρίασης του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για κοροϊδία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση.

«Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται η συμφωνία. Δεν ξεκινά τώρα η πραγματική διαπραγμάτευση, τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού. Δεν ξεκινά σήμερα η μάχη του κ. Τσίπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη, σήμερα τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται για τη παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη» τονίζει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως «σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει τον λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή».

Σκόπιμο σχέδιο Τσίπρα για ρήξη βλέπει η ΝΔ

Στο πολιτικό συμβούλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριάρχησε η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί τα πράγματα σκοπίμως σε ρήξη. Η Ν.Δ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σαμαράς θα αλλάξει γραμμή. Δεν έλειψε η ενόχληση για τη συνάντηση Τσίπρα- Μπακογιάννη. Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για αμοιβαία θεσμική απρέπεια Ντόρας και Τσίπρα.

Η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν αγωνίζονται για την παραμονή στο ευρώ, αλλά οδηγούν σε ρήξη, υλοποιώντας μία κρυφή ατζέντα που εξαρχής υπήρχε για επιστροφή στη δραχμή, κυριάρχησε στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού και στα συμπεράσματα της συνεδρίασης, για τα οποία ενημέρωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Καραγκούνης, το άτυπο όργανο της Ν.Δ σημειώνει:

"Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται συμφωνία. Δεν ξεκινά τώρα η πραγματική διαπραγμάτευση, τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού. Δεν ξεκινά σήμερα η μάχη του κ.Τσίπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη, σήμερα τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ.Τσίπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή. Μήπως τελικά αυτή ήταν η κρυφή τους ατζέντα; Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική, τέρμα τα ψέματα."

Η Ν.Δ επαναφέρει την πρόταση της για εθνική συνεννόηση όπως την έχει καταθέσει και εξειδικεύσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ.Σαμαράς. Σύμφωνα επίσης με τον κ.Καραγκούνη: "Η Ν.Δ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστροφική απομόνωση της Ελλάδας. Πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων." Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κ.Σαμαράς θα αλλάξει τη γραμμή που έχει υιοθετήσει και η οποία συνοψίζεται στο ότι ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα συνεννόησης. Ανοιχτό όμως είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη γραμμή αυτή υπερασπίστηκαν ορισμένα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει τη ρήξη και πως δεν υπάρχει πλέον προοπτική συμφωνίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήριζε σε διάλογο με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση την ομίλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ "προαναγγελία ρήξης με τους εταίρους και επιλογή ανευθυνότητας" και προσέθετε: "Εάν ο κ.Τσίπρας θέλει τη βοήθεια μας, αυτός θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο".

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επιπλέον έθεσε το ερώτημα: "Λέγαμε γιατί ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν καλούσε τον Τσίπρα στο Μαξίμου και τώρα λέμε πάλι γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;" .

-Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εν τω μεταξύ επιβεβαίωνε ότι υπήρξε δυσαρέσκεια για την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και για το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας επέλεξε από τους 300 βουλευτές να ενημερώσει έναν.

Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος εισηγήθηκε "Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ να ζητήσει ενημέρωση από την τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, να επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις θεσμικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις και τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ να παραδώσει στον πρωθυπουργό τη συνολική μας πρόταση με τα ισοδύναμα."

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε η επιστολή του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τους ηγέτες της ΕΕ με την οποία ζητά την επιστροφή των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, όχι όμως και η χθεσινή ηγετική και ενωτική παρέμβαση του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline